Επτά υποψήφιοι συμμετέχουν στο διαγωνισμό ασύρματων δικτύων
Επτά εταιρικά σχήματα κατέθεσαν τη Δευτέρα αιτήσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό για την απόκτηση ισάριθμων αδειών σταθερής ασύρματης τηλεφωνίας, η χορήγηση των οποίων προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου.
27
Επτά εταιρικά σχήματα κατέθεσαν τη Δευτέρα αιτήσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό για την απόκτηση ισάριθμων αδειών σταθερής ασύρματης τηλεφωνίας, η χορήγηση των οποίων προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου.
Τα εταιρικά σχήματα που συμμετέχουν στο διαγωνισμό είναι τα εξής:
– Panafon
– Europrom – Promitheus Gas
– Quest Wireless
– ΔΕΗ – Εθνική Τράπεζα – Alpha Bank – Γενική Τράπεζα
– Ideal Wireless
– Κ.Ε.Α.Σ.Α.Π.
– Μεσογειακές Ευρυζωνικές Υπηρεσίες ΑΕ
Η εκχώρηση των επτά αδειών σηματοδοτεί την κατάργηση του μονοπωλίου του ΟΤΕ, εν όψει της απελευθέρωσης της αγοράς τηλεπικοινωνιών από τον Ιανουάριο του 2001 και αποσκοπεί στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την ανάπτυξη νέων εφαρμογών, όπως η τηλεϊατρική, το Διαδίκτυο και το ηλεκτρονικό εμπόριο.
Η επένδυση για κάθε άδεια αναμένεται να ανέλθει στα τέσσερα με πέντε δισ. δρχ. για τη φασματική περιοχή των 3,5GHz, και στα οκτώ με δέκα δισ. για την περιοχή των 25GHz.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χαλάνδρι: «Λες και είμαστε αγροτικές φυλακές» – Νέες καταγγελίες για την καθηγήτρια που έσβηνε απουσίες σε μαθητές
- Άρης: Εκτός και με τον Βόλο ο Γαλανόπουλος
- Κρήτη: Τι λένε οι συλληφθέντες για την εμπρηστική επίθεση με εντολή του Ρώσου πρώην δήμαρχου
- Κατασκοπεία: Όσα αποκάλυψε στη μαραθώνια απολογία του ο σμήναρχος – Στο μικροσκόπιο δύο απόστρατοι αξιωματικοί
- Αντζελίνα Τζολί: «Δεν με ελκύει η ιδέα μιας τέλειας ζωής χωρίς πληγές»
- Εκτός σχολείου η διευθύντρια του ΕΠΑΛ Χαλανδρίου που έβαζε μαθητές να σκάβουν για να «σβήσουν» απουσίες