Στις δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος των υγειονομικών Αρχών της Γενεύης εξήγησε ότι πολλοί γονείς ανησυχούν για την κατάσταση που επικρατεί στη γειτονική Γαλλία και ζήτησαν να απαγορευθεί «προληπτικά» η κατανάλωση βοδινού και στα σχολεία της πόλης.


Στην έδρα της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης, ο αρμόδιος επίτροπος για την Υγεία και την Προστασία των Καταναλωτών, ζήτησε από τις χώρες μέλη να εντείνουν τους ελέγχους στο βοδινό κρέας «δίνοντας έμφαση στα πλέον ύποπτα δείγματα».


Την ίδια ώρα, ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας, Ζαν Γκλαβανί, επανήλθε στο ζήτημα της απαγόρευσης της κατανάλωσης βοδινού κρέατος στα σχολικά γεύματα χαρακτηρίζοντάς την «αναπόφευκτη».


Μετά τη συνάντηση που είχε με αγρότες της χώρας ο Γάλλος αξιωματούχος δήλωσε ότι το κράτος είναι υποχρεωμένο να λαμβάνει τα μέτρα του, ωστόσο, η αντιμετώπιση του ζητήματος των «τρελών αγελάδων» οφείλει να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της λογικής και της «συγκροτημένης λήψης αποφάσεων».


Πηγές: Reuters, Associated Press

health.in.gr