Μεικτές ήταν οι τιμές χονδρικής στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο
Οι τιμές χονδρικής αυξήθηκαν τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ, καθώς οι τιμές των τροφίμων και του φυσικού αερίου διαμορφώθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα, ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας στέλνοντας αντιφατικά σημάδια για τις προοπτικές του πληθωρισμού.
0
Οι τιμές χονδρικής αυξήθηκαν τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ, καθώς οι τιμές των τροφίμων και του φυσικού αερίου διαμορφώθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα, ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας στέλνοντας αντιφατικά σημάδια για τις προοπτικές του πληθωρισμού.
Ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 0,4% έναντι 0,9% το Σεπτέμβριο, αλλά ο ίδιος χωρίς τα τρόφιμα και την ενέργεια (ο λεγόμενος δομικός δείκτης) υποχώρησε κατά 0,1%, ενώ τον προηγούμενο μήνα είχε αυξηθεί κατά 0,3%.
Ο πληθωρισμός παραμένει υπό έλεγχο, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της John Hancock Financial Services, Μπιλ Τσένεϊ.
Τα στοιχεία αναμένεται να καθησυχάσουν την ανήσυχη για τον πληθωρισμό κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), η οποία προσπαθεί να αναχαιτίσει τις πληθωριστικές πιέσεις αυξάνοντας τα επιτόκια έξι φορές από τον Ιούνιο του 1999.
Η Fed έχει διατηρήσει αμετάβλητο το κόστος δανεισμού στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις, όπως εκτιμάται ότι θα πράξει και στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.
Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 0,8%, ενώ οι τιμές των επιβατικών αυτοκινήτων κατέγραψαν πτώση κατά 1,8%, τη μεγαλύτερη πτώση της τελευταίας δεκαετίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Διπλωματικό επεισόδιο στο Νταβός: Χλεύασαν τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ σε δείπνο – Αποχώρησε η Λαγκάρντ
- Κικίλιας σε νέους Λιμενοφύλακες: Σας περιμένει μία καριέρα υπερηφάνειας, θυσίας, κουράγιου και σθένους
- Η γη της ελιάς: Αποκαλύψεις και απειλές
- Χαρίτσης: Η πρόταση Μητσοτάκη για διακομματική είναι προσχηματική και συνιστά εμπαιγμό
- Πώς μετριέται η τοξική αρρενωπότητα; Μελέτη διαπιστώνει ότι οι άνδρες «δεν είναι τέρατα»
- Ελλάδα – Τουρκία διαπιστώνουν πρόοδο στη Θετική Ατζέντα και αναζητούν τις συμφωνίες ενόψει ΑΣΣ
