Αυξάνονται τα επιτόκια για τους αγρότες
Στο 6,5% θα διαμορφωθεί στις αρχές του νέου έτους το βασικό επιτόκιο της ΑΤΕ για τα καλλιεργητικά δάνεια των αγροτών, καθώς για τους νέους αγρότες η αύξηση θα αγγίξει το 5,5% και τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων των αγροτών θα κυμανθούν μεταξύ 3,25% και 6%.
71
Στο 6,5% θα διαμορφωθεί στις αρχές του νέου έτους το βασικό επιτόκιο της ΑΤΕ για τα καλλιεργητικά δάνεια των αγροτών, καθώς για τους νέους αγρότες η αύξηση θα αγγίξει το 5,5% και τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων των αγροτών θα κυμανθούν μεταξύ 3,25% και 6%.
Τις παραπάνω αυξήσεις, που θα ισχύσουν στη νέα καλλιεργητική περίοδο, ανακοίνωσε ο υπουργός Γεωργίας, Γιώργος Ανωμερίτης. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι:
– Παραμένουν αμετάβλητα τα τιμολόγια της ΔΕΗ για το αγροτικό ρεύμα.
– Σταθεροποιούνται οι τιμές, με μηδενικές αυξήσεις επί των τιμολογίων για το πολλαπλασιαστικό υλικό.
– Αυξάνονται από την Πρωτοχρονιά του 2001 οι συντελεστές επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες που υπάγονται στο ειδικό φορολογικό καθεστώς.
– Διατηρείται το ισχύον φορολογικό καθεστώς των αγροτών με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια και αυξάνονται οι απαλλαγές στη φορολογία μεταβίβασης αγροτικής γης.
– Αυξάνεται κατά 10% το ποσοστό επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο προς αγροτική χρήση.
Όσον αφορά στη διαμόρφωση των τιμών σε λιπάσματα, φυτοφάρμακα, αγροτικά μηχανήματα, λιπαντικά και ανταλλακτικά, ο υπουργός Γεωργίας επισήμανε ότι θα υπάρξει μικρή αύξηση των τιμών στα προϊόντα που έχουν βάση την τιμή του δολαρίου και του πετρελαίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η γη της ελιάς: Αποκαλύψεις και απειλές
- Χαρίτσης: Η πρόταση Μητσοτάκη για διακομματική είναι προσχηματική και συνιστά εμπαιγμό
- Πώς μετριέται η τοξική αρρενωπότητα; Μελέτη διαπιστώνει ότι οι άνδρες «δεν είναι τέρατα»
- Ελλάδα – Τουρκία διαπιστώνουν πρόοδο στη Θετική Ατζέντα και αναζητούν τις συμφωνίες ενόψει ΑΣΣ
- Ταρέμι: «Ξέραμε πως μαζί με τον κόσμο μας μπορούμε να τα καταφέρουμε» (vid)
- Οι νεκροί του Ιράν δεν ήταν μόνο οι διαδηλωτές – Άοπλοι, ανήλικοι και περαστικοί ανάμεσα στα θύματα


