40

Σε διαπραγματεύσεις με σκοπό τη συγχώνευση βρίσκονται η έβδομη μεγαλύτερη βρετανική τράπεζα Bank of Scotland PLC και η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα υποθήκης της Βρετανίας Abbey National Plc, όπως δημοσίευσε σήμερα, Παρασκευή, η εφημερίδα Financial Times. Η προσέγγιση πραγματοποιήθηκε από την πλευρά της Abbey την περασμένη εβδομάδα. Πιθανή συγχώνευση θα δημιουργήσει μια εταιρεία με αξία αγοράς που θα ανέρχεται σε 33,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Bank of Scotland, ηλικίας 305 ετών, σημείωσε ιδιαίτερη ανάπτυξη στη δεκαετία του 90, χάρη στην ικανή της διοίκηση αλλά και στην προσωρινή ύφεση που παρατηρήθηκε σε άλλες βρετανικές τράπεζες, όσον αφορά στον τομέα των δανείων, γεγονός που της επέτρεψε να κερδίσει σε μερίδιο αγοράς. Η εποχή αυτή έχει περάσει, η εν λόγω τράπεζα εξακολουθεί να αποτελεί όμως έναν ελκυστικό στόχο.


Η Abbey, παρά το χαμηλό της προφίλ, αποτελεί μία από τις πιο ανεπτυγμένες τεχνολογικά τράπεζες και ήταν η πρώτη που προσέφερε on-line υπηρεσίες στη Βρετανία το 1995.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters