
Εικοσιτετράωρη απεργία των γιατρών την Τρίτη
Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν την Τρίτη οι γιατροί όλης της χώρας, εκφράζοντας την αντίθεσή τους σε σειρά διατάξεων που προβλέπονται στο νέο νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
71
Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν την Τρίτη οι γιατροί όλης της χώρας, εκφράζοντας την αντίθεσή τους σε σειρά διατάξεων που προβλέπονται στο νέο νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Σε συμπαράσταση των γιατρών της Αθήνας πραγματοποιούν εξάωρη στάση και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία του λεκανοπεδίου. Στην υπόλοιπη χώρα οι εργαζόμενοι, οι νοσηλευτές και το διοικητικό προσωπικό απεργούν καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Σε όλα τα νοσοκομεία υπάρχει πρόβλεψη για την ύπαρξη προσωπικού ασφαλείας, ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα στα έκτακτα περιστατικά, αλλά και να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς που νοσηλεύονται με σοβαρά προβλήματα υγείας.
Εν τω μεταξύ, έως την άνοιξη του 2001 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης 5.000 ατόμων για την κάλυψη νοσηλευτικού, ιατρικού και περιφερειακού προσωπικού στο χώρο της υγείας με το ισχύον σύστημα, αλλά ανά περιφέρεια και όχι ανά νοσοκομείο.
Αυτό δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος, απαντώντας σε επερώτηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Παπαδόπουλος προανήγγειλε, επίσης, την κατάθεση νομοσχεδίου για την περιφερειακή συγκρότηση του ΕΣΥ.
Από την πλευρά τους, οι βουλευτές της ΝΔ άσκησαν κριτική για αδιαφάνεια στο χώρο της υγείας και κατηγόρησαν τον υπουργό για αδράνεια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κλιμάκιο της «Αποστολής» δίπλα σε αστέγους της Αθήνας
- Emily In Paris: Στην Ελλάδα τα γυρίσματα του 6ου κύκλου
- Ιερουσαλήμ: Η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός σε ζωντανή μετάδοση
- Τι ισχύει με τα play-in της Euroleague: Η διαδικασία και το πρόγραμμα
- Σερβία: Τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στον αγωγό ίσως αποτελούν «ρωσική εμπλοκή», σύμφωνα με εμπειρογνώμονα
- Η μοναξιά δεν συμφέρει τις ΗΠΑ – Τρεις λόγοι που οι Αμερικανοί θα παραμείνουν στο NATO

