48

Συνολικά οκτώ νέες ακτοπλοϊκές άδειες σκοπιμότητας, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των άγονων γραμμών, χορήγησε σε επτά ελληνικές πλοιοκτήτριες εταιρείες η Γνωμοδοτική Επιτροπή Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΓΕΑΣ), σε συνεδρίασή της τη Δευτέρα. Επίσης, η ΓΕΑΣ πρότεινε την αύξηση των ναύλων για επιβάτες και οχήματα κατά 10%, την τελική όμως απόφαση για τις τιμές των εισιτηρίων θα λάβει ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Χρήστος Παπουτσής.

Η ΓΕΑΣ χορήγησε για τις Κυκλάδες άδειες σκοπιμότητας στις εταιρείες ΝΕΛ και στις Γραμμές Στρίντζη, καθώς και στις Επιχειρήσεις Αττικής για τα Δωδεκάνησα.


Αδειες σκοπιμότητας έλαβαν επίσης και οι εταιρείες Πήγασος ΝΕ και η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου για γραμμές στις Κυκλάδες. Στην ΑΝΕΖ χορηγήθηκε άδεια για δρομολόγηση πλοίων στο Ιόνιο και η ΑΝΕΘ για δρομολόγια στη γραμμή Καβάλα – Θάσος – Κεραμωτή.


Επιπλέον, εισηγήθηκε θετικά στο αίτημα των Μινωικών Γραμμών για την αντικατάσταση των υπαρχόντων πλοίων με νεότευκτα στη γραμμή Πειραιάς – Ηράκλειο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ