55

Τον αλβανικής καταγωγής 15χρονο Οδυσσέα Τσενάι, αριστούχο μαθητή του γυμνασίου της Νέας Μηχανιώνας, και τους γονείς του θα συναντήσει τη Δευτέρα στις 11 π.μ. ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης, ύστερα από δική του πρωτοβουλία.

Ο Τσενάι αρνήθηκε να κρατήσει τη σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, έπειτα από τις αντιδράσεις προς την απόφαση του υπουργού Παιδείας, Πέτρου Ευθυμίου, να του επιτρέψει τελικά, εφόσον το επιθυμεί, να την κρατήσει.


Οι καθηγητές του γυμνασίου της Νέας Μηχανιώνας -βασιζόμενοι σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, η οποία όριζε ότι ο σημαιοφόρος πρέπει να είναι Έλληνας αριστεύσας μαθητής- δεν επέτρεπαν στον Οδυσσέα Τσενάι να φέρει τη σημαία στην παρέλαση, παρά το γεγονός ότι είχε αριστεύσει σε όλα τα μαθήματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ