30

H MFD ζήτησε σήμερα, Δευτέρα, την άμεση απελευθέρωση όλων των γραμμών ακτοπλοΐας, με το σκεπτικό ότι έτσι θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό της ναυτιλίας να το πράξουν. Η πρόταση αυτή διατυπώνεται εν όψει της συνεδρίασης της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών την Τρίτη, για την εξέταση της χορήγησης αδειών σκοπιμότητας.

Στη συνεδρίαση δεν θα παραστεί ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας, Παντελής Σφηνιάς, ο οποίος είναι και επικεφαλής της MFD.


Σε ανακοίνωση που απέστειλε η ένωση στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αναφέρεται ότι, εν όψει της έκτακτης γενικής συνέλευσης που θα πραγματοποιήσουν οι εφοπλιστές στις 23 Οκτωβρίου, δεν θα ήταν σκόπιμο να συμμετάσχουν στην Γνωμοδοτική Επιτροπή του υπουργείου.


Οι Μινωικές Γραμμές, από την πλευρά τους, ζήτησαν να αναβληθεί η αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής ή τουλάχιστον να μη συζητηθούν οι αιτήσεις για χορήγηση νέων αδειών σκοπιμότητας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ