H Microsoft «σώζει» την Corel Αγοράζει το 24,6% της καναδικής εταιρείας
Η Microsoft αγόρασε 24 εκατομμύρια προνομιούχες μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου της Corel έναντι 135 εκατομμυρίων δολαρίων (52,65 δισ. δρχ.), με στόχο τη συνεργασία τους στους τομείς δοκιμών, ανάπτυξης και προώθησης προϊόντων για το Διαδίκτυο, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα εκπρόσωπος της Corel.
39
Η Microsoft αγόρασε 24 εκατομμύρια προνομιούχες μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου της Corel έναντι 135 εκατομμυρίων δολαρίων (52,65 δισ. δρχ.), με στόχο τη συνεργασία τους στους τομείς δοκιμών, ανάπτυξης και προώθησης προϊόντων για το Διαδίκτυο, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα εκπρόσωπος της Corel.
Εκπρόσωπος της Microsoft δήλωσε ότι η εταιρεία δεν θα έχει τον έλεγχο της Corel, δεν θα συμμετέχει στο διοικητικό της συμβούλιο και δεν θα εμπλέκεται στη διαχείρισή της. To μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται η Microsoft, τόνισε, είναι το ερευνητικό έργο της Corel.
Από την πλευρά της η Corel είχε ανάγκη από την οικονομική «ανάσα» που της έδωσε η Microsoft, αφού εδώ και αρκετούς μήνες καταβάλλει απεγνωσμένες προσπάθειες να βρει μετρητά.
Οι δύο εταιρείες απέφυγαν να αποκαλύψουν λεπτομέρειες για τη συνεργασία τους, ενώ δεν αναφέρθηκε καν η λέξη Linux. Σημειώνεται ότι η Corel αναπτύσσει μία έκδοση του γνωστού λειτουργικού συστήματος, το οποίο θεωρείται από πολλούς ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής των MS Windows.
Οι δύο εταιρείες -ανταγωνιστές κάποτε στις εφαρμογές γραφείου- ενδέχεται μάλιστα να συνεργαστούν στα σχέδια της Microsoft για την πλατφόρμα .net.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Ρεάλ Μαδρίτης – Μονακό 6-1: Αποτέλεσμα που εξυπηρετεί και τον Ολυμπιακό
- Βαθμολογία UEFA: Ο Ολυμπιακός ανέβασε κι άλλο την Ελλάδα
- Μυθική εμφάνιση από τον Τζολάκη – Δείτε πως «κατέβασε ρολά» κόντρα στην Λεβερκούζεν (vid)
- Η Ιταλία στο έλεος του κυκλώνα Χάρι – H θάλασσα βγήκε στους δρόμους [βίντεο]
- Ο Ολυμπιακός είναι γεννημένος για να κερδίζει τελικούς
- Πανδαισία: Όλα τα γκολ από τα παιχνίδια του Champions League (vids)


