Σε ισχύ μπαίνει ο νόμος για την ψηφιακή υπογραφή στις ΗΠΑ
Ενας νέος νόμος μπαίνει σε ισχύ από την Κυριακή στις ΗΠΑ και δίνει στην ψηφιακή υπογραφή το ίδιο καθεστώς με τη χειρόγραφη υπογραφή. Ωστόσο, η υιοθέτηση της ψηφιακής υπογραφής μπορεί να σημαίνει για τους χρήστες τόσο διευκολύνσεις όσο και κινδύνους.
65
Ενας νέος νόμος μπαίνει σε ισχύ από την Κυριακή στις ΗΠΑ και δίνει στην ψηφιακή υπογραφή το ίδιο καθεστώς με τη χειρόγραφη υπογραφή. Ωστόσο, η υιοθέτηση της ψηφιακής υπογραφής μπορεί να σημαίνει για τους χρήστες τόσο διευκολύνσεις όσο και κινδύνους.
Ο νόμος για την καθιέρωση της ψηφιακής υπογραφής στις ΗΠΑ (The Electronic Signatures in Global National Commerce Act) έχει στόχο να διευκολύνει τις εμπορικές και οικονομικές συναλλαγές. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στη σύναψη συμβολαίων, όταν τα ενδιαφερόμενα μέρη χωρίζουν μεγάλες αποστάσεις, οι νέες δυνατότητες μπορούν να τους γλιτώσουν πολύ χρόνο, όπως μετέδωσε το CNN.
Εντούτοις, η νέα αυτή τεχνολογική πρόοδος δεν είναι απαλλαγμένη από προβλήματα, αλλά και από κινδύνους για το χρήστη. Ο συγκεκριμένος νόμος, για παράδειγμα, δεν καθορίζει τι είδους τεχνολογίες θα χρησιμοποιούνται κατά την ψηφιακή υπογραφή ενός ηλεκτρονικού εγγράφου. Μπορούν να χρησιμοποιούνται σχετικά ασφαλείς διαδικασίες, όπως χρήση κωδικών πρόσβασης ή δακτυλικών αποτυπωμάτων, αλλά και εξαιρετικά αβέβαιες, όπως το πάτημα ενός κουμπιού σε μία ιστοσελίδα.
Επίσης, τα συστήματα τα οποία φιλοξενούν τις ψηφιακές υπογραφές μπορεί να δεχτούν επιθέσεις από χάκερ, με αποτέλεσμα η ταυτότητα του χρήστη να υπόκειται στον κίνδυνο να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Πορζίνγκις το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ευρώπη και η… Αθήνα
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (11/1): Πού θα δείτε το Άρης – ΑΕΚ, το ματς του Παναθηναϊκού και τον τελικό Μπαρτσελόνα – Ρεάλ
- Ακλόνητοι στα μπλόκα οι αγρότες ετοιμάζονται για τη συνάντηση με Μητσοτάκη – «Κόκκινη γραμμή η επιβίωσή μας»
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους από τις 12 έως τις 16 Ιανουαρίου
- Ιράν: Αναφορές για 116 νεκρούς – Τεχεράνη: «Θα πλήξουμε Ισραήλ, αμερικάνικες βάσεις αν οι ΗΠΑ παρέμβουν»
- Φωτιά σε διαμέρισμα στην Πατησίων – Απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα



