59

Την επιδότηση κάθε νέας θέσης εργασίας του ιδιωτικού τομέα με 5.000 – 6.000 δρχ. ημερησίως για χρονικό διάστημα 20 μηνών αποφάσισαν η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικές οργανώσεις που διαχειρίζονται τους πόρους του Λογαριασμού Ανεργίας και Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΛΑΕΚ) σε 12 νομούς της χώρας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου την Τρίτη.

Ειδικότερα, η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικές οργανώσεις έλαβαν αυτή την απόφαση αποσκοπώντας στη δημιουργία 3.000 νέων θέσεων εργασίας σε περιοχές της χώρας με υψηλά ποσοστά ανεργίας.


Ετσι από το επόμενο έτος θα δοθούν τα συγκεκριμένα κίνητρα στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Γρεβενών, Εβρου, Ευρυτανίας, Κιλκίς, Κορινθίας, Κυκλάδων, Ξάνθης, Πρέβεζας, Σερρών, Φθιώτιδας και Χαλκιδικής.


Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την πιλοτική εφαρμογή της επιδότησης, ήδη 800 άνεργοι τοποθετήθηκαν σε 537 επιχειρήσεις των νομών Αρκαδίας, Ιωαννίνων, Μαγνησίας και Ροδόπης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ