
Χιλιάδες διαδηλωτές κατακλύζουν την Πράγα για τη Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας
Χιλιάδες διαδηλωτές που δηλώνουν αντίθετοι στην παγκοσμιοποίηση έχουν καταφτάσει στην Πράγα, όπου διεξάγεται από την Τρίτη και θα διαρκέσει έως τις 28 Σεπτεμβρίου η σύνοδος της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Την ίδια ώρα, στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, θέση μάχης έχει λάβει σώμα 11.000 αστυνομικών.
56
Χιλιάδες διαδηλωτές που δηλώνουν αντίθετοι στην παγκοσμιοποίηση έχουν καταφτάσει στην Πράγα, όπου διεξάγεται από την Τρίτη και θα διαρκέσει έως τις 28 Σεπτεμβρίου η σύνοδος της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Την ίδια ώρα, στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, θέση μάχης έχει λάβει σώμα 11.000 αστυνομικών.
Οπως μεταδίδει το BBC, οι διαδηλωτές δηλώνουν ότι είναι κατά της χρήσης βίας, αλλά το «προηγούμενο» του Σιάτλ και της Ουάσινγκτον προκαλεί ανησυχία για τo ενδεχόμενο να εκδηλωθούν επεισόδια.
Στην Πράγα έχουν φτάσει πολλά μέλη της οργάνωσης Initiative Against Economic Globalisation (INPEG), που δηλώνουν έτοιμα να αντιταχθούν στις αποφάσεις της ομάδας που εκπροσωπεί την οικονομική ολιγαρχία του κόσμου.
Στα σύνορα της χώρας, οι Αρχές κάνουν συνεχείς ελέγχους σε αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να σημειώνονται καθυστερήσεις.
Oι διαδηλώσεις αναμένεται να κορυφωθούν στις 26 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία δεν αποκλείεται να επικρατήσει ατμόσφαιρα… καρναβαλιού, συνοδευόμενη από μουσική σάμπα, όπως έχουν προγραμματίσει οι ακτιβιστές.
Σύμφωνα με τον Μάικλ Μπακούνιν, επικεφαλής της ομάδας διαμαρτυρίας S26, στόχος των διαδηλωτών είναι να εμποδίσουν με ειρηνικά μέσα την προσέλευση των αξιωματούχων στο κτίριο όπου διεξάγεται η σύνοδος της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ: Έκθετη η κυβέρνηση για την συνεχιζόμενη οπλοχρησία και την αυτοδικία στην Κρήτη
- Akylas: «Δέχθηκα bullying, δεν τα παράτησα» – Όσα είπε για τo queer τίμημα, τη φτώχεια και την ηρωίδα μάνα του
- Ο Σλοτ… ανακοίνωσε την παραμονή του: «Στη Λίβερπουλ και τη νέα σεζόν» (vid)
- Λετονία: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός – Πώς τα ουκρανικά drones προκάλεσαν πολιτική κρίση
- Politico: Το ρωσικό κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που επιτρέπει στον Πούτιν να εισβάλλει σε ξένες χώρες – Διεθνής ανησυχία
- Πάνος Πανόπουλος: Πέθανε ο ηθοποιός της σειράς «Της Ελλάδος τα παιδιά»

