
Χάος στη Γαλλία από τις κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών – Αναστέλλουν τα μπλόκα οι Βρετανοί
Αυστηρή προειδοποίηση προς τους οδηγούς φορτηγών να σταματήσουν τους αποκλεισμούς των διυλιστηρίων απηύθυνε την Παρασκευή η γαλλική κυβέρνηση, προκειμένου να μη μεγιστοποιηθεί η ζημία για την οικονομία της χώρας. Την ίδια ώρα, οι Βρετανοί αγρότες ανακοίνωσαν την αναστολή των δικών τους κινητοποιήσεων.
31
Αυστηρή προειδοποίηση προς τους οδηγούς φορτηγών να σταματήσουν τους αποκλεισμούς των διυλιστηρίων απηύθυνε την Παρασκευή η γαλλική κυβέρνηση, προκειμένου να μη μεγιστοποιηθεί η ζημία για την οικονομία της χώρας. Την ίδια ώρα, οι Βρετανοί αγρότες ανακοίνωσαν την αναστολή των δικών τους κινητοποιήσεων.
Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τότε μπορεί να ανακοπεί η αναπτυξιακή πορεία της γαλλικής οικονομίας δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Ζαν Κλοντ Γκεϊσό.
Νωρίτερα, η υπουργός Περιβάλλοντος και πρόεδρος των Πρασίνων Ντομινίκ Βουανέ είχε ζητήσει συνάντηση με το Γάλλο πρωθυπουργό Λιονέλ Ζοσπέν, απειλώντας με αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό εάν συνεχιστούν οι υποχωρήσεις προς τους οδηγούς φορτηγών.
Στο μεταξύ, ουρές χιλιομέτρων σχηματίζουν εκατοντάδες οδηγοί έξω από τα λίγα βενζινάδικα που συνεχίζουν να έχουν επάρκεια καυσίμων. Το 80% των πρατηρίων υγρών καυσίμων ανά τη γαλλική επικράτεια είναι κλειστά και αρκετοί οδηγοί, οι οποίοι μένουν κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία και το Βέλγιο, μεταβαίνουν στις γειτονικές χώρες προκειμένου να προμηθευτούν βενζίνη.
Ωστόσο, παρά τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία, δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Le Parisien δείχνει ότι εννέα στους δέκα Γάλλους εκφράζουν τη συμπάθειά τους προς τους απεργούς.
Την ίδια ώρα, οι Βρετανοί αγρότες ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους. Περισσότεροι από 150 αγρότες και οδηγοί φορτηγών είχαν αποκλείσει την Πέμπτη το διυλιστήριο της εταιρείας πετρελαιοειδών Shell στην πόλη Τσέσαϊρ της βορειοδυτικής Αγγλίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,Reuters
- Αποταμίευση: Κάθε ένα ευρώ κινήτρου θα φέρει άνοδο του ΑΕΠ κατά δύο ευρώ σε βάθος πενταετίας
- Κρήτη: Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας της 28χρονης που την παρέσυρε με το αυτοκίνητο ο σύζυγός της
- Ζωή Κωνσταντοπούλου: Στη Βουλή πέντε αιτήματα άρσης ασυλίας σε βάρος της – Ποιες υποθέσεις αφορούν
- Η Κούβα ξέμεινε από ντίζελ και μαζούτ – Η Αβάνα ζητά από τις ΗΠΑ να άρουν τον αποκλεισμό
- 22 ημέρες ασκητής: Όταν ο Μάθιου ΜακΚόναχι ξόρκισε τους δαίμονες του στο Περού
- Τα ερωτήματα Σπίρτζη για την ανάσυρση της υπόθεσης των υποκλοπών από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου


