28

Καταγράφοντας την τέταρτη συνεχή άνοδό του, ο γενικός δείκτης τιμών στο ΧΑΑ έκλεισε με εντυπωσιακό τρόπο την Τρίτη, βγαίνοντας ενισχυμένος κατά 5,05%, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 3.839,76 μονάδες. Ικανοποιητικός ήταν και ο όγκος των συναλλαγών, που άγγιξε τα 122 δισ. δραχμές.

Ανοδικά κινήθηκαν όλοι οι επιμέρους δείκτες, με τα εντυπωσιακότερα αποτελέσματα να καταγράφουν οι Συμμετοχές, που έκλεισαν με κέρδη της τάξεως του 9,85%. Ακολούθησε ο δείκτης των Κατασκευαστικών (6,22%), των Διαφόρων – Εμπορικών (5,93%), της Παράλληλης Αγοράς (5,03%), των Τραπεζών (4,85%), των Επενδύσεων (4,69%), των Βιομηχανιών (4,37%), των Ασφαλειών (3,95%) και των εταιρειών Χρηματοδοτικής Μίσθωσης (3,31%).


Ενισχυμένοι τερμάτισαν και οι δείκτες υψηλής και μέσης κεφαλαιοποίησης, FTSE/ASE 20 και FTSE/ASE MID 40, οι οποίοι τερμάτισαν στο 5,32% και στο 4,80% αντίστοιχα.


Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 340 σημείωσαν άνοδο, 14 υποχώρησαν και 19 παρέμειναν στάσιμες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ