Με έμφαση στην κοινωνική πολιτική η σημερινή ομιλία του Σημίτη στη ΔΕΘ
Οι οικονομικές ενισχύσεις και οι κοινωνικές παροχές, που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2001, θα αποτελέσουν τους βασικούς άξονες της ομιλίας του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, το βράδυ της Παρασκευής, στα εγκαίνια της 65ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.
61
Οι οικονομικές ενισχύσεις και οι κοινωνικές παροχές, που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2001, θα αποτελέσουν τους βασικούς άξονες της ομιλίας του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, το βράδυ της Παρασκευής, στα εγκαίνια της 65ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Σημίτης αναμένεται να ανακοινώσει δέσμη μέτρων για την ενίσχυση των εισοδημάτων φυσικών και νομικών προσώπων, στην οποία περιλαμβάνονται:
– Η αύξηση του αφορολόγητου ορίου σε 2,5 εκατ. δρχ. για τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων το επόμενο οικονομικό έτος.
– Η τιμαριθμοποίηση κατά 5% της φορολογικής κλίμακας για την επόμενη διετία.
– Η διαμόρφωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή φυσικών προσώπων στο 42,5%, από το 45%, καθώς και η μείωση στο 37,5%, από το 40%, της φορολογίας των μη εισηγμένων ανώνυμων εταιρειών.
Παράλληλα, έμφαση θα δοθεί στην παρουσίαση των βασικών μεγεθών του προϋπολογισμού του 2001 καθώς και στην αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο 5%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σάκκαρη: «Βλέπω ξανά τη Μαρία που ήξερα – Προσπαθώ να επιστρέψω στην κορυφή»
- Μπαρτζώκας: «Όταν παίζουμε όλοι μαζί, είμαστε πολύ δυνατοί»
- O Ζελένσκι τα παίζει όλα για όλα – Δεν θα κλείσουμε συμφωνία ανεξαρτήτως όρων
- Τσιτσιπάς: «Απογοητευμένος με το σερβίς μου, θετικό είναι πως δεν νιώθω καθόλου πόνο»
- Η Μάργκαρετ Κουάλεϊ φοβόταν ότι «οι γυναίκες στη βιομηχανία θα με μισούσαν και οι άντρες θα μου έκαναν κακό»
- Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας 92-86: Με τριπλέτα «φωτιά» οι Πειραιώτες!
