Camille Saint-Saens – Κριτική
Ο Camille Saint-Saens είναι από τους συνθέτες που αγάπησαν ιδιαίτερα το τσέλο. Ο κύκνος, το Allegro appassionato, το πρώτο κοντσέρτο και η πρώτη σονάτα συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο πολυπαιγμένα έργα στο ρεπερτόριο του οργάνου αυτού.
Τέσσερα άγνωστα έργα, ίσως εξίσου εμπνευσμένα με τα άλλα του συνθέτη, που, παρ’ όλα αυτά, έμειναν στην αφάνεια, έχοντας ηχογραφηθεί ελάχιστα και που ακόμη σπανιότερα επιλέγονται από τους ερμηνευτές για να συμπεριληφθούν στις εμφανίσεις τους, παρουσιάζει στο CD αυτό ο Steven Isserlis.
Πρόκειται για το δεύτερο κοντσέρτο για τσέλο, τη ρομάντσα έργο 67, τη δεύτερη σονάτα και το έργο «La muse et le Poete».
«Η μουσική ιδιοφυΐα του Saint Saens είναι παραμελημένη και χρειάζεται επανεκτίμηση» λέει ο διάσημος τσελίστας, γνωστός επίσης για τη συνεχή αναζήτησή του και την προσπάθεια να ανασύρει από την αφάνεια έργα λιγότερο ερμηνευμένα, εμπλουτίζοντας με αυτό τον τρόπο το ρεπερτόριο του βιολοντσέλου.
Στο πρόσωπο του Ιsserlis τα έργα αυτά βρίσκουν έναν αφοσιωμένο υποστηρικτή, ικανό να αντιμετωπίσει τις μεγάλες τεχνικές και μουσικές τους δυσκολίες και αρκετά χαρισματικό, ώστε να πείσει και τον πλέον δύσπιστο για την πραγματική τους αξία. Σημαντική είναι και η συμβολή των υπόλοιπων εξαιρετικών συντελεστών της ηχογράφησης αυτής.
Ένα CD που θα άξιζε να ακούσει κανείς για να γνωρίσει μια άγνωστη πλευρά του Γάλλου συνθέτη.
- Μεγάλο πρόβλημα για τη Νέα Δημοκρατία η δημιουργία κόμματος Σαμαρά παραδέχεται ο Πέτσας
- Ικαρία: Ανετράπη λέμβος με 80 μετανάστες – Αγνοούνται τέσσερις
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts του 2026 [Part IΙ]
- ΗΠΑ: Η ICE συνέλαβε 2χρονη και τον πατέρα της – Οι προσπάθειες να απελευθερωθεί και να επανενωθεί με τη μητέρα της
- Ρήξη αχιλλείου ο Μαρίνκοβιτς της Παρτιζάν
- Σέρρες: «Θα σε κάνω μούμια» απειλούσε τον 13χρονο η καθηγήτρια που τον φίμωσε
