61

Δεύτερο διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό για τη διαχείριση και την εμπορική εκμετάλλευση του πρώτου ελληνικού εμπορικού συστήματος δορυφορικών τηλεπικοινωνιών, Hellas Sat, από ιδιωτικές εταιρείες προκήρυξε το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, οι ενδιαφερόμενες εταιρείες θα πρέπει να καταθέσουν έως τις 19 Σεπτεμβρίου τις υποψηφιότητές τους για συμμετοχή στο διαγωνισμό.


Η χορήγηση άδειας εκμετάλλευσης του δορυφόρου προβλέπει την εγκατάσταση δύο σταθμών ελέγχου σε ελληνικό έδαφος, τη χρήση και την εκμετάλλευση του Hellas Sat για 20 χρόνια έναντι καταβολής χρηματικού τιμήματος.


Επίσης, όποια εταιρεία καταφέρει να λάβει την άδεια υποχρεούται να παρέχει δωρεάν στο υπουργείο Μεταφορών τρεις από τους 36 συνολικά αναμεταδότες.


Ο προηγούμενος διαγωνισμός, στον οποίο είχαν υποβάλει προσφορές οι εταιρείες Eutelsat, EMI και New Skies Satellites NV, είχε κριθεί άγονος, καθώς οι συγκεκριμένες προσφορές δεν περιλάμβαναν εγγυητικές επιστολές, όπως ορίζει ο νόμος.


Στόχος του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών είναι να τεθεί σε λειτουργία το πρώτο εμπορικό σύστημα δορυφορικών τηλεπικοινωνιών έως τις 25/3/2002 το αργότερο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ