Τέσσερα μέτρα προτείνει το ΕΒΕΑ για την ομαλή μετάβαση στο ευρώ
Πρόταση τεσσάρων σημείων για τη μείωση του κόστους που θα επιφέρει η χρήση του ευρώ στις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες απηύθυνε με επιστολή του προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Ιωάννης Καπράλος.
61
Πρόταση τεσσάρων σημείων για τη μείωση του κόστους που θα επιφέρει η χρήση του ευρώ στις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες απηύθυνε με επιστολή του προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Ιωάννης Καπράλος.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, τα τέσσερα μέτρα που προτείνει το ΕΒΕΑ είναι:
1. Πρόβλεψη έγκαιρης μετατροπής της δραχμής σε ευρώ μέσω των ταμειακών μηχανών. Αναγνώριση της σχετικής δαπάνης από το κράτος και δυνατότητα χρηματοδότησης των επιχειρήσεων.
2. Απλή μετατροπή του κεφαλαίου κάθε εταιρείας από δραχμές σε ευρώ με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΑΕ ή του διαχειριστή της ΕΠΕ που τροποποιεί το καταστατικό, προς αποφυγή λογιστικής επιβάρυνσης από στρογγυλοποίηση των κεφαλαίων.
3. Σύσταση ομάδων εργασίας για το ευρώ από τα αρμόδια υπουργεία και τους εκπροσώπους των επιμελητηρίων.
4. Μη επαναφορά των τελών χαρτοσήμου, εφόσον θα επιβαρυνθούν οι τιμές τους από τη μετατροπή σε ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ποια είναι η 30χρονη Βαλέρια Νικόφ, το κορίτσι του Σον Πεν; – Η διετής σχέσεις και οι συγκρούσεις με τους παπαράτσι
- Ανδρουλάκης: «Στις εκλογές ψηφίζουμε αν θέλουμε κυβέρνηση με πολιτική αλλαγή και λύσεις»
- Επικό βίντεο: Ο διαιτητής του τελικού του Κόπα Άφρικα έβαλε τα γέλια όταν κατάλαβε ότι προκάλεσε… χάος (vid)
- Νότια Αφρική: Σύγκρουση μικρού λεωφορείου με φορτηγό – Νεκροί 11 μαθητές
- Βόλος: Συνελήφθη 40χρονος που χτύπησε την 27χρονη σύντροφό του
- Ρωσία: «Ο Τραμπ θα έμενε στην παγκόσμια ιστορία αν οι ΗΠΑ έπαιρναν τη Γροιλανδία» λέει το Κρεμλίνο
