61

Το χορηγικό πρόγραμμα της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, τα έσοδα του οποίου υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε 100 δισ. δρχ., θα παρουσιάσει, το απόγευμα της Τρίτης στο Μέγαρο Μουσικής, ο διευθυντής μάρκετινγκ του Αθήνα 2004, Γιώργος Μπόλος.

Οπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα Ημερησία, η ελάχιστη προσφορά που πρέπει να καταβάλει κάθε εταιρεία που επιθυμεί να προβληθεί μέσω των Ολυμπιακών Αγώνων ανέρχεται σε 7,5 δισ. δρχ., ποσό το οποίο πρέπει να καταβληθεί αμέσως και με τη μορφή μετρητών.


Οι κατηγορίες χορηγών που μπορούν να προβληθούν μέσω των Αγώνων είναι οι τράπεζες, οι ασφαλιστικές εταιρείες, οι αυτοκινητοβιομηχανίες, οι αεροπορικές εταιρείες αλλά και οι ευρύτεροι τομείς της ακτοπλοΐας, της ενέργειας, της ζυθοποιίας και της γαλακτοκομίας.


Επειτα από ρητή εντολή του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, οι επιμέρους χορηγοί δεν μπορούν να δραστηριοποιούνται σε ανταγωνιστικούς τομείς με αυτούς των Μεγάλων Χορηγών της ΔΟΕ. Οι μεγάλοι χορηγοί είναι η Coca Cola, η McDonalds, η SEMA πληροφορική, η Kodak, η Xerox, η John Hancock και η Visa.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ