H ομαλή μετάβαση στο ευρώ και το πρόγραμμα της γαλλικής προεδρίας στο επίκεντρο του ECOFIN
Την αδυναμία των περισσότερων μελών της ΟΝΕ να ανταποκριθούν στις διαδικασίες υιοθέτησης του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος επισημαίνει σε έκθεσή της, που θα παρουσιάσει την προσεχή Δευτέρα στη συνεδρίαση του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ECOFIN), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
59
Την αδυναμία των περισσότερων μελών της ΟΝΕ να ανταποκριθούν στις διαδικασίες υιοθέτησης του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος επισημαίνει σε έκθεσή της, που θα παρουσιάσει την προσεχή Δευτέρα στη συνεδρίαση του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ECOFIN), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Tο Βήμα, ο Πέδρο Σόλμπες, αρμόδιος επίτροπος για οικονομικά και νομισματικά θέματα, θα εισηγηθεί τη λήψη άμεσων μέτρων, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η σωστή προετοιμασία για την εισαγωγή του ευρώ στις συναλλαγές.
Η συνεδρίαση του ECOFIN θα επικεντρωθεί επίσης στο πρόγραμμα της γαλλικής προεδρίας, το οποίο περιλαμβάνει: ενίσχυση και βελτίωση του συντονισμού των οικονομικών κατευθύνσεων, συμπεριλαμβανομένου και του φορολογικού πακέτου, ομαλή μετάβαση στο ευρώ, προετοιμασία για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και προεργασία για τον κοινοτικό προϋπολογισμό.
Οι αποζημιώσεις καταστροφών από πυρκαγιές στο ECOFIN
O υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ.Παπαντωνίου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, η οποία συμμετέχει για πρώτη φορά ως δωδέκατο μέλος στη συνεδρίαση της ευρωζώνης, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Παπαντωνίου προτίθεται να θέσει τα ζητήματα της ανασυγκρότησης των Βαλκανίων αλλά και της δημιουργίας νέων κατευθύνσεων στον κοινοτικό προϋπολογισμό σχετικά με τις φυσικές καταστροφές, όπως οι πρόσφατοι σεισμοί και οι πυρκαγιές που μαίνονται στις ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μητρόπολη Αθηνών: Ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της τρομοκρατίας – Ανάρτηση Κώστα Μπακογιάννη
- Καιρός: Περαιτέρω επιδείνωση ενόψει, με καταιγίδες και πυκνά χιόνια – Το εντυπωσιακό και παράδοξο φαινόμενο
- Live streaming: Ηλιούπολη – Ολυμπιακός Β’
- Σάνεν Ντόχερτι: Πικρή δικαστική μάχη 18 μήνες από τον θάνατο της – Η περιουσία, ο πρώην σύζυγος και η προδοσία
- Ινδονησία: Εντοπίστηκε μία σορός μετά τη συντριβή του μικρού αεροσκάφους
- ΕΕ: Βαθαίνει το μισθολογικό χάσμα – Μπορούν οι συλλογικές συμβάσεις να λειτουργήσουν ως ανάχωμα;
