
Το Σάββατο η απόφαση για τους Ιρανοεβραίους που κατηγορούνται για κατασκοπία
Το Ιρανικό Επαναστατικό Δικαστήριο στην πόλη Σιράζ θα εκδώσει το Σάββατο την τελική ετυμηγορία του για τους 13 Ιρανοεβραίους που κατηγορούνται για κατασκοπία για λογαριασμό του Ισραήλ, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της Παρασκευής η ισραηλινή εφημερίδα Ηaaretz.
25
Το Ιρανικό Επαναστατικό Δικαστήριο στην πόλη Σιράζ θα εκδώσει το Σάββατο την τελική ετυμηγορία του για τους 13 Ιρανοεβραίους που κατηγορούνται για κατασκοπία για λογαριασμό του Ισραήλ, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της Παρασκευής η ισραηλινή εφημερίδα Ηaaretz.
Σύμφωνα με τη Ηaaretz, το τελευταίο μέρος της ακροαματικής διαδικασίας της δίκης πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Από τους 13 Ιρανοεβραίους κατηγορούμενους οι οκτώ ομολόγησαν την ενοχή τους, τέσσερις αρνήθηκαν τις κατηγορίες και ένας παραδέχτηκε ότι συνέλεξε στρατιωτικές πληροφορίες, τις οποίες όμως δεν παρέδωσε στο Ισραήλ.
Η ισραηλινή εφημερίδα αναφέρει, επίσης, πως οι τέσσερις που αρχικά είχαν αποκρούσει τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν ομολόγησαν την ενοχή τους στην αρχή της διαδικασίας (μερικοί και ενώπιον της ιρανικής τηλεόρασης), για να αποσύρουν στη συνέχεια της δίκης τις ομολογίες τους, καταγγέλλοντας πίεση από τις ιρανικές Αρχές.
Μετά τη σύλληψη των 13 Ιρανοεβραίων και των οκτώ μουσουλμάνων στα τέλη Απριλίου, με την κατηγορία της κατασκοπίας, η Δύση ασκεί μεγάλες πιέσεις στην κυβέρνηση της Τεχεράνης ώστε να ελευθερώσει τους κατηγορούμενους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λίβανος: «Ενδέχεται να συνιστούν εγκλήματα πολέμου» οι επιθέσεις κατά κυανοκράνων, λέει ο Γκουτέρες
- Λίβανος: Η πρεσβεία των ΗΠΑ προτρέπει τους Αμερικανούς να φύγουν από τη χώρα
- Γάζα: 5 νεκροί, ανάμεσά τους 3 παιδιά, από ισραηλινά πυρά κοντά σε τέμενος
- ΝΑΤΟ: Συνάντηση του Ερντογάν με τον Ρούτε – «Μπορούμε να μάθουμε πολλά» από την Τουρκία
- Λίβανος: Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν δημοσιογράφο και άλλα 2 άτομα – Πυρά και κατά των διασωστών
- To Ιράν δημοσίευσε βίντεο από το ρεσάλτο στα EPAMINONDAS και FRANCESKA στο Ορμούζ

