28

Διαψεύστηκαν την Παρασκευή οι προσδοκίες για μία τρίτη συνεχόμενη ημέρα ανοδικής πορείας στο ΧΑΑ, μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού οίκου Moodys για αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, αφού ο γενικός δείκτης τιμών στη Σοφοκλέους έκλεισε με μικρή πτώση.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 4.369,16 μονάδες (0,54%), ενώ ο όγκος των συναλλαγών περιορίστηκε στα 107 δισ. δραχμές. Παράλληλα, οι εντολές για πώληση μετοχών ήταν περίπου διπλάσιες από εκείνες για αγορές.


Με μόνη εξαίρεση τις Τράπεζες, που έκλεισαν με άνοδο 0,20%, οι υπόλοιποι κλάδοι δέχτηκαν πιέσεις και έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο.


Συγκεκριμένα, η Παράλληλη Αγορά έκλεισε στο -2,07%, οι εταιρείες Leasing στο -2,17%, των Συμμετοχών στο -0,67, ο κλάδος των Κατασκευών στο -1,39%, οι εταιρείες Επενδύσεων με πτώση -1,19%, οι Διάφορες με -1,08%, ο κλάδος των Βιομηχανιών με -1,06% και οι Ασφάλειες με -1,49%.


Ανάλογη πτωτική πορεία κατέγραψαν ο FTSE20 με -0,11% και ο FTSE/MID 40 με -1,02%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ