59

Εισροή συναλλάγματος ύψους 20 δισ. δρχ. περίπου και ενίσχυση της δραχμής έναντι του ευρώ σημειώθηκε χθες Δευτέρα στη διατραπεζική αγορά συναλλάγματος φανερώνοντας σημάδια αποκλιμάκωσης των πιέσεων και ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.

Η θετική αυτή εξέλιξη σημειώθηκε μία μόλις εβδομάδα πριν από το επίσημο κλείδωμα της κεντρικής ισοτιμίας δραχμής-ευρώ, η οποία και θα ισχύσει από 1/1/2001.


Χθες Δευτέρα, το ευρώ υποχώρησε έναντι της δραχμής φθάνοντας σε 336,5 δρχ., δηλαδή στη χαμηλότερη τιμή τον τελευταίο μήνα. Ωστόσο, στις διεθνείς χρηματαγορές η συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ-δολαρίου κινήθηκε ανοδικά και σταθεροποιήθηκε στα 95,50 σεντς.


Στο μεταξύ, την ερχόμενη Τετάρτη, η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει τις εμπορικές τράπεζες μέσω πράξεων αγοράς χρεογράφων με συμφωνία επαναπώλησης (repos) και πράξεων ανταλλαγής δολαρίου-δραχμής (swap).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ