Βελτιωμένες οι επιδόσεις της γερμανικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του 2000
Σημαντική αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας -που ίσως φτάσει στο 2,8% σε ετήσια βάση- αναμένεται για το 2000, ύστερα από εκτίμηση που έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα η Bundesbank ότι το ΑΕΠ της χώρας θα σημειώσει πιθανόν αύξηση 2,25% κατά το 2000.
72
Σημαντική αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας -που ίσως φτάσει στο 2,8% σε ετήσια βάση- αναμένεται για το 2000, ύστερα από εκτίμηση που έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα η Bundesbank ότι το ΑΕΠ της χώρας θα σημειώσει πιθανόν αύξηση 2,25% κατά το 2000.
Στο μηνιαίο δελτίο της, η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας εκτιμά ότι το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 0,75% από τρίμηνο σε τρίμηνο και κατά 2,25% σε ετήσια βάση.
Αναλυτές ανέφεραν ότι με βάση αυτά τα στοιχεία ο ρυθμός ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας για το 2000 θα φτάσει το 2,8%, τη στιγμή που στη ζώνη του ευρώ ο αντίστοιχος δείκτης αναμένεται να αγγίξει το 3,25-3,5%.
Η Βundesbank σχολιάζει ότι η δυναμική άνοδος του ρυθμού ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας, η οποία άρχισε πέρυσι το καλοκαίρι, οφείλεται στην ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής.
Την ίδια στιγμή, λόγω της πτώσης του ευρώ έναντι του δολαρίου, τα γερμανικά προϊόντα έγιναν φθηνότερα στη διεθνή αγορά, με αποτέλεσμα το πρώτο τρίμηνο του 2000 οι γερμανικές εξαγωγές να ενισχυθούν κατά 19% σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του 1999.
Οι θετικές εξελίξεις στην οικονομία συνέβαλαν σε σχετική πτώση της ανεργίας κατά τους χειμερινούς μήνες, ενώ ο πληθωρισμός έπεσε στο 1,5% το Απρίλιο, πλησιάζοντας ξανά στο σκληρό πυρήνα του 1%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Ο Νόιερ μίλησε για τον Νόιερ
- Η Αργεντινή κατέθεσε μήνυση για «τρομοκρατία» σε βάρος διαδηλωτών μετά από συγκρούσεις έξω από τη Γερουσία
- Δεν παραιτείται ο Παναγόπουλος – «Ηγούμαι της ΠΑΣΚΕ που είναι αυτόνομη και ακηδεμόνευτη» απαντά στο ΠΑΣΟΚ
- Ο Τζέφρι Επσταϊν ήθελε απεγνωσμένα να γνωρίσει τον Τζο Ρόγκαν – Εκείνος όμως, όχι
- Σάκκαρη – Μούκοβα 1-2: Σταμάτησε στα ημιτελικά (vid)
- Γαλλία: Εκτεταμένες πλημμύρες από την κακοκαιρία Nils – Εκκενώνονται κατοικίες, ενώ οι βροχές συνεχίζονται
