61

Μετά το Πάσχα μεταθέτει η κυβέρνηση τις αποφάσεις της σχετικά με τις αλλαγές στη διοίκηση του ΟΤΕ και την πορεία του Οργανισμού, εν όψει της απελευθέρωσης της αγοράς τηλεπικοινωνιών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, ο πρόεδρος του Οργανισμού Β.Ράπανος υπέβαλε την παραίτησή του στον αρμόδιο υπουργό, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τις περιορισμένες δυνατότητες που του προσέφερε η θέση του.


Εν τω μεταξύ, μετά το Πάσχα, οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Μεταφορών αναμένεται να έχουν αλλεπάλληλες συναντήσεις για το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η πολιτική του ΟΤΕ εν όψει της απελευθέρωσης της αγοράς τηλεπικοινωνιών από 1/1/2001, αλλά και για τη δημιουργία υποδομών, που θα καλύψουν τις τηλεπικοινωνιακές ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.


Ο ΟΤΕ δηλώνει πανέτοιμος να προχωρήσει στην ανάληψη έργων που αφορούν στους Αγώνες και επικαλείται την αποτελεσματική ανταπόκρισή του τόσο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Αθήνας το 1982 όσο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Αθήνας το 1997.


Σύμφωνα με επιστολή που έχει αποστείλει στην Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων, προτίθεται να διαθέσει 1.000 κυκλώματα για την εξυπηρέτηση των τηλεοπτικών σταθμών, υπηρεσίες Data, υπηρεσίες ΑΤΜ, πλήθος καρτοτηλεφώνων και υπηρεσίες Internet.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ