
Την προσέγγιση με τη Ρωσία προτείνουν στην ΕΕ Γάλλοι υπουργοί
Τη βελτίωση των σχέσεων της ΕΕ με τη Ρωσία, μετά την εκλογή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην προεδρία της χώρας, προτείνουν οι Γάλλοι υπουργοί Οικονομικών και Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς και Ιμπέρ Βεντρίν, στους Ευρωπαίους εταίρους τους.
Τη βελτίωση των σχέσεων της ΕΕ με τη Ρωσία, μετά την εκλογή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην προεδρία της χώρας, προτείνουν οι Γάλλοι υπουργοί Οικονομικών και Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς και Ιμπέρ Βεντρίν, στους Ευρωπαίους εταίρους τους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times, οι δύο Γάλλοι υπουργοί υποστηρίζουν ότι η ΕΕ πρέπει να επιδιώξει μακροχρόνια συνεργασία με τη Ρωσία παραβλέποντας τη διεθνή κριτική που υπάρχει γύρω από τη στρατιωτική επιχείρηση στην Τσετσενία.
Δεν μπορεί να επιτευχθεί πραγματική ασφάλεια και σταθερότητα στην Ευρώπη χωρίς τη θετική συμβολή και τη συνεργασία της Ρωσίας σημειώνουν οι δύο υπουργοί σε κοινή επιστολή τους προς τους Ευρωπαίους εταίρους τους και προσθέτουν ότι είναι αδύνατον να συμβεί κάτι τέτοιο, όταν η Ρωσία ταλανίζεται από τη φτώχεια, το χάος και την αστάθεια. Το ερώτημα σύμφωνα με τους Γάλλους υπουργούς δεν είναι εάν θα βοηθήσουμε τη Ρωσία αλλά με ποιο τρόπο θα το κάνουμε αυτό.
Η γαλλική πρωτοβουλία φαίνεται να εντάσσεται στο πλαίσιο μιας συνολικής προσπάθειας των δυτικών χωρών να ενισχύσουν το νεοεκλεγέντα πρόεδρο Πούτιν, με την αισιοδοξία ότι θα προωθήσει νέες μεταρρυθμίσεις.
Στο ίδιο πλαίσιο προσέγγισης με τη Ρωσία εντάσσεται και η επίσκεψη του Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ στην Αγία Πετρούπολη αλλά και η ανταπόδοση της επίσκεψης από τον Πούτιν στη Βρετανία. Την ίδια στιγμή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξετάζει την οικονομική ενίσχυση και πάλι της Ρωσίας, οι σχέσεις της οποίας με το ΔΝΤ είχαν διαταραχθεί τον περασμένο χρόνο, εξαιτίας των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Τσετσνία.
- Δίκη για έκρηξη στους Αμπελόκηπους: 19 και 8 χρόνια κάθειρξη στις δύο γυναίκες – Αθωώθηκε ο Ρωμανός
- Το ποσοστό δημοφιλίας του Πούτιν πέφτει στο χαμηλότερο επίπεδο από πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Παναθηναϊκός: Το κακό για τον Μπενίτεθ ετοιμάζεται να τριτώσει
- The Expla-in Project| Εισοδήματα στην Ελλάδα: Ο χάρτης που δείχνει γιατί το πού ζεις μετράει
- Βενετία: Κάθε σχέδιο για να σωθεί δεν θα διατηρούσε την πόλη όπως την ξέρουμε
- Πλίσκοβα – Σάκκαρη 2-0: Ήττα και αποκλεισμός από τον πρώτο αγώνα για τη Μαρία



