
Τέσσερις μήνες πίσω τα σχέδια για αγορά Leopard ΙΙ από την Τουρκία
Επί τουλάχιστον τέσσερις μήνες ανέβαλε την απόφασή του για την αγορά χιλίων επιθετικών αρμάτων μάχης τύπου Leopard ΙΙ ο τουρκικός στρατός, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα από εκπρόσωπο του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατού.
49
Επί τουλάχιστον τέσσερις μήνες ανέβαλε την απόφασή του για την αγορά χιλίων επιθετικών αρμάτων μάχης τύπου Leopard ΙΙ ο τουρκικός στρατός, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα από εκπρόσωπο του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατού.
Εως το βράδυ της Δευτέρας, δεν είχε δοθεί καμιά δικαιολογία για την απόφαση αυτή, με την οποία αναβάλλεται και όλο το σχέδιο του διαγωνισμού για την προμήθεια των αρμάτων. Με αυτό τον τρόπο, μετατίθενται επ αόριστον και οι διαπραγματεύσεις με την εταιρεία που θα κέρδιζε το μειοδοτικό διαγωνισμό για την έναρξη της συμπαραγωγής.
Τέσσερις εταιρείες διεκδικούν το συμβόλαιο της αγοράς αυτής, που φτάνει τα επτά δισεκατομμύρια δολάρια: η γερμανική Krauss-Maffei, η αμερικανική General Dynamics, η γαλλική GIAT και η ουκρανική Ukrspetseksport.
Η ενδεχόμενη πώληση από τη Γερμανία χιλίων Leopard ΙΙ στην Τουρκία έχει προκαλέσει μεγάλες εντάσεις στην κυβέρνηση της Βόννης και τους Πρασίνους.
ΑΠΕ
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δίκη για έκρηξη στους Αμπελόκηπους: 19 και 8 χρόνια κάθειρξη στις δύο γυναίκες – Αθωώθηκε ο Ρωμανός
- Το ποσοστό δημοφιλίας του Πούτιν πέφτει στο χαμηλότερο επίπεδο από πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Παναθηναϊκός: Το κακό για τον Μπενίτεθ ετοιμάζεται να τριτώσει
- The Expla-in Project| Εισοδήματα στην Ελλάδα: Ο χάρτης που δείχνει γιατί το πού ζεις μετράει
- Βενετία: Κάθε σχέδιο για να σωθεί δεν θα διατηρούσε την πόλη όπως την ξέρουμε
- Πλίσκοβα – Σάκκαρη 2-0: Ήττα και αποκλεισμός από τον πρώτο αγώνα για τη Μαρία



