
Συνεργασία ΗΠΑ και Βρετανίας για τη βελτίωση της απόδοσης των πυραύλων Trident
Πρόγραμμα για τη δημιουργία μιας βελτιωμένης πυρηνικής κεφαλής προωθούν από κοινού η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, επικαλούμενη έγγραφα που μέχρι πρότινος δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας.
55
Πρόγραμμα για τη δημιουργία μιας βελτιωμένης πυρηνικής κεφαλής προωθούν από κοινού η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, επικαλούμενη έγγραφα που μέχρι πρότινος δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας.
Επικαλούμενη έγγραφα που βρίσκονται στην κατοχή της οικολογικής οργάνωσης Greenpeace, η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι οι δύο χώρες έδωσαν στο Πρόγραμμα για την Προστασία Υποβρύχιων Πυρηνικών κεφαλών (SWPP) το πράσινο φως για την κατασκευή μιας βελτιωμένης έκδοσης του συστήματος ελέγχου πυρός, που θα ελέγχει την απασφάλιση και την εκτόξευση των πυρηνικών κεφαλών που φέρουν οι αμερικανικοί πύραυλοι Trident. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το εργαστήριο Sandia των ΗΠΑ, το οποίο συνεργάζεται όμως και με τη Βρετανία παρέχοντας τεχνικό εξοπλισμό για τους δικούς τηςTrident.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Greenpeace Γουίλιαμ Πέντεν από τα έγγραφα αυτά προκύπτει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν την κατασκευή μιας πυρηνικής κεφαλής με πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δίκη για έκρηξη στους Αμπελόκηπους: 19 και 8 χρόνια κάθειρξη στις δύο γυναίκες – Αθωώθηκε ο Ρωμανός
- Το ποσοστό δημοφιλίας του Πούτιν πέφτει στο χαμηλότερο επίπεδο από πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Παναθηναϊκός: Το κακό για τον Μπενίτεθ ετοιμάζεται να τριτώσει
- The Expla-in Project| Εισοδήματα στην Ελλάδα: Ο χάρτης που δείχνει γιατί το πού ζεις μετράει
- Βενετία: Κάθε σχέδιο για να σωθεί δεν θα διατηρούσε την πόλη όπως την ξέρουμε
- Πλίσκοβα – Σάκκαρη 2-0: Ήττα και αποκλεισμός από τον πρώτο αγώνα για τη Μαρία



