43

Με θετικά σχόλια απαντούν οι πολίτες για το μέλλον της Ελλάδας στην τετραετία 2000-2004 καθώς και για τα πρόσωπα που συμπεριέλαβε ο πρωθυπουργός στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, ενώ δηλώνουν ότι ο χώρος της Παιδείας είναι τομέας πρώτης προτεραιότητας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η Μέτρον Ανάλυσις και δημοσιεύεται στην εφημερίδα Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

Από τα αποτελέσματα της έρευνας προκύπτει ότι η κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη ξεκινάει με καλούς οιωνούς, αφού το 44,4% των πολιτών δηλώνει αρκετά αισιόδοξο μετά τις εκλογές.


Από το σύνολο των ερωτηθέντων προκύπτει ότι οι τομείς της παιδείας, της υγείας, αλλά και η αντιμετώπιση της ανεργίας πρέπει να αποτελέσουν τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης.


Στην ερώτηση ποιες οι πρώτες εντυπώσεις για τα πρόσωπα που συμπεριέλαβε στη νέα κυβέρνηση ο Κ. Σημίτης, στο σύνολο των απαντήσεων, το 45,3% απαντά θετικά, το 26,1% απαντά ουδέτερα, ενώ αρνητικά απαντά το 18,6%.
Σε άλλη ερώτηση που αναφέρεται στο βαθμό αισιοδοξίας των πολιτών μετά τις εκλογές για το μέλλον της χώρας στην τετραετία 2000-2004, πολύ αισιόδοξο εμφανίζεται το 12,1%, αρκετά αισιόδοξο είναι το 32,3%, καθόλου αισιόδοξο το 16,0%, όχι και τόσο αισιόδοξο το 20,5%, ενώ επιφυλακτικό να απαντήσει είναι το 17,8%.


Οπως προκύπτει από την έρευνα, οι άντρες είναι περισσότερο ικανοποιημένοι σε σύγκριση με τις γυναίκες, ενώ, επίσης θετικά εκφράζεται το 51,2% των ανέργων, το 46,6% των μισθωτών, το 35,6% των φοιτητών, το 44,2% των συνταξιούχων και το 42% των νοικοκυρών. Εκείνοι που δηλώνουν λιγότερο αισιόδοξοι είναι οι νέοι μεταξύ 18-24 ετών.


Επίσης, και σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 60, 6% των πολιτών θέλει το Δημήτρη Αβραμόπουλο στη θέση του, ενώ για αυτόνομη πορεία του Συνασπισμού κάνει λόγο το 48,4%. Στην ερώτηση τι θα συμβουλεύατε τον Κ.Καραμανλή να κάνει από εδώ και πέρα, στο σύνολο των απαντήσεων, το 37,3% θέλει πολιτική ήπιων τόνων, το 34,6% θέλει σκληρή αντιπολίτευση, ενώ σωστή αντιπολίτευση ζητεί το 6,5%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ