
Σε βιβλίο κυκλοφόρησε η κρυφή ερωτική ζωή του Φρανσουά Μιτεράν
Φως στην προσωπική ζωή του πρώην προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν, υπό έντονο σκανδαλοθηρικό πρίσμα, ρίχνει το βιβλίο Conduite a gauche (Οδηγώντας στα αριστερά), με συγγραφέα τον οδηγό του αείμνηστου πολιτικού, Πιέρ Τουρλιέ. Το πάθος του Μιτεράν για τις γυναίκες, που τον είχε οδηγήσει σε πολλές εξωσυζυγικές περιπέτειες -φτάνοντας ως και στη μυστική δημιουργία μιας δεύτερης οικογένειας- περιγράφεται με έντονα χρώματα και καυστικούς χαρακτηρισμούς.
40
Φως στην προσωπική ζωή του πρώην προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν, υπό έντονο σκανδαλοθηρικό πρίσμα, ρίχνει το βιβλίο Conduite a gauche (Οδηγώντας στα αριστερά), με συγγραφέα τον οδηγό του αείμνηστου πολιτικού, Πιέρ Τουρλιέ. Το πάθος του Μιτεράν για τις γυναίκες, που τον είχε οδηγήσει σε πολλές εξωσυζυγικές περιπέτειες -φτάνοντας ως και στη μυστική δημιουργία μιας δεύτερης οικογένειας- περιγράφεται με έντονα χρώματα και καυστικούς χαρακτηρισμούς.
Κάποιες φορές ο Μιτεράν συναντούσε τρεις γυναίκες, γράφει ο Τουρλιέ, που τις αποκαλούσε τρία πιάτα: το ορεκτικό, το κύριο πιάτο και το επιδόρπιο. Κάποτε είχε επισκεφθεί μυστικά τη βασίλισσα μιας χώρας (που δεν κατονομάζεται), ενόσω αυτή και ο άνδρας της βρίσκονταν σε επίσημη αποστολή στο Παρίσι.
Yπήρχαν πολλές ακόμη γυναίκες: Ηταν όλες περαστικές σχέσεις διηγείται ο Τουρλιέ στην εφημερίδα Times του Λονδίνου. Σπάνια επέστρεφε πάνω από δύο ή τρεις φορές στο σπίτι της ίδιας γυναίκας. Μερικές φορές με εξέπλησσε, με κούραζε. Kάποτε μάλιστα μου εξομολογήθηκε τη φιλοσοφία του των τριών πιάτων.
Συμπεριφερόταν άψογα σε κάθε σύντροφό του, υποστηρίζει ο (από το 1974 έως το θάνατό του, το 1996) οδηγός του, καυτηριάζοντας πως όλες ανταμείβονταν, με την καλή έννοια, με τον ιδανικότερο τρόπο: υπήρχε πάντα μια θέση γι αυτές στο Σοσιαλιστικό Κόμμα.
Το έργο της ανεύρεσης περιστασιακών συντρόφων είχε αναλάβει, κατά τον Τουρλιέ, ο φίλος και σύμβουλος του Μιτεράν, Φρανσουά ντε Γκροσούβρ, ο οποίος αυτοκτόνησε το 1994. Τη φήμη που κυκλοφορούσε για το θάνατό του, ότι είχε δολοφονηθεί, φωτίζει το βιβλίο: αυτοκτόνησε, επειδή τον είχε μόλις εγκαταλείψει η ερωμένη του.
Πάντως, ο Τουρλιέ επιβεβαιώνει πως το αληθινό πάθος του Μιτεράν ήταν η κρυφή οικογένειά του: η ερωμένη του, Αν Πινζό, και η κόρη του, Μαζαρίν. Κάποτε ο Μιτεράν έκανε απίστευτες σκηνές ζήλιας στην Πινζό, εξομολογείται ο οδηγός. Η δεύτερη οικογένεια του Γάλλου ηγέτη διέμενε σε ένα σπίτι ιδιοκτησίας του γαλλικού κράτους και το όλο θέμα έγινε γνωστό μετά το θάνατό του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λέκκας: Δεν μπορεί να προβλεφθεί πότε θα γίνει μεγάλος σεισμός στον Κορινθιακό
- Το εντυπωσιακό ποσοστό που έχει ο Ολυμπιακός στα play offs της Euroleague με πλεονέκτημα έδρας (vids)
- Μακρόν: Η στρατηγική σχέση Ελλάδας – Γαλλίας εμπνέει την Ευρώπη και υλοποιείται στην πράξη
- Μητσοτάκης σε Μακρόν: Η κορωνίδα των συμφωνιών Ελλάδας – Γαλλίας είναι οι δεσμεύσεις αμοιβαίας συνδρομής
- Καιρός: Πιθανή ψυχρή εισβολή στις αρχές Μαΐου δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα – Οι περιοχές
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Γλαβίνας: Το ΠΑΣΟΚ έχει εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας
