
Προσπάθειες να τερματιστεί η… dolce vita για τους Ιταλούς
Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η πρόταση του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας Εντσο Μπιάνκο για κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων στις 3 το πρωί, προκειμένου να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα που στην Ιταλία ονομάζεται σφαγή της νύχτας του Σαββάτου.
49
Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η πρόταση του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας Εντσο Μπιάνκο για κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων στις 3 το πρωί, προκειμένου να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα που στην Ιταλία ονομάζεται σφαγή της νύχτας του Σαββάτου.
Με τον όρο αυτό οι Ιταλοί εννοούν τα ατυχήματα που σημειώνονται, όταν πολλοί νεαροί υπό την επήρεια αλκοόλ ή και ναρκωτικών μετακινούνται από ντισκοτέκ σε ντισκοτέκ.
Οπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΝSA, ο υπουργός πρότεινε ακόμη να μη σερβίρεται αλκοόλ μετά τη 1 π.μ. και η μουσική να χαμηλώνει μετά τις 2 π.μ.
Αντίθετη γνώμη έχουν όμως πολλοί βουλευτές, όπως ο Πάολο Τσέντο των Πρασίνων, ο οποίος δήλωσε ότι πρόκειται για άχρηστα μέτρα που δεν λύνουν το πρόβλημα και προκαλούν ένα νέο κύμα απαγορευτισμού, ενώ τα απορρίπτουν και οι νέοι ως αυθαίρετα.
Εξάλλου, ο ευρωβουλευτής του Ριζοσπαστικού Κόμματος, Μαουρίτσιο Τούρκο, κάλεσε τον Ε.Μπιάνκο να ξαναβάλει στο συρτάρι ένα άτυχο σχέδιο απαγορευτισμού, που θα ήταν αντάξιο ενός υπουργού κεντροδεξιάς κυβέρνησης. Η πρωτοβουλία αυτή -είπε ο Μ.Τούρκο- δεν μπορεί να είναι ενός κράτους που σέβεται, αλλά ενός κράτους που μισεί τις ατομικές ελευθερίες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λέκκας: Δεν μπορεί να προβλεφθεί πότε θα γίνει μεγάλος σεισμός στον Κορινθιακό
- Το εντυπωσιακό ποσοστό που έχει ο Ολυμπιακός στα play offs της Euroleague με πλεονέκτημα έδρας (vids)
- Μακρόν: Η στρατηγική σχέση Ελλάδας – Γαλλίας εμπνέει την Ευρώπη και υλοποιείται στην πράξη
- Μητσοτάκης σε Μακρόν: Η κορωνίδα των συμφωνιών Ελλάδας – Γαλλίας είναι οι δεσμεύσεις αμοιβαίας συνδρομής
- Καιρός: Πιθανή ψυχρή εισβολή στις αρχές Μαΐου δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα – Οι περιοχές
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Γλαβίνας: Το ΠΑΣΟΚ έχει εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας
