
Ακαρπες oι συνομιλίες εφοπλιστών και ΠΝΟ για τη συλλογική σύμβαση
Ακαρπες απέβησαν οι διαπραγματεύσεις, την Τρίτη, εκπροσώπων των διοικήσεων της Ενωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) για τον καθορισμό των αυξήσεων στη συλλογική σύμβαση εργασίας του 2000.
34
Ακαρπες απέβησαν οι διαπραγματεύσεις, την Τρίτη, εκπροσώπων των διοικήσεων της Ενωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) για τον καθορισμό των αυξήσεων στη συλλογική σύμβαση εργασίας του 2000.
Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των δύο πλευρών, με την ΠΝΟ να ζητεί αυξήσεις 7% και αναπροσαρμογή στο αντίτιμο τροφής, στα επιδόματα και στην έξτρα εργασία.
Aπό την πλευρά τους, oι εφοπλιστές επικαλούνται τη μεγάλη αύξηση των τελευταίων μηνών στην τιμή των υγρών καυσίμων και προτείνουν η αύξηση να μην ξεπεράσει το 3,5%, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από τους εκπροσώπους της ΠΝΟ.
Εξάλλου, η ΠΝΟ διαμαρτύρεται για το εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς των επίτακτων πληρωμάτων του Πολεμικού Ναυτικού και ζητεί η εκάστοτε συλλογική σύμβαση εργασίας τους να ακολουθεί την ισχύουσα του ωκεανογραφικού πλοίου Αιγαίο.
Η επόμενη συνάντηση προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου.
ΑΠΕ
- Αυτή είναι η παράβαση που ελέγχει καθημερινά η Τροχαία – Επιφέρει πρόστιμο 150 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος
- Fuel Pass: Το «μαρτύριο της σταγόνας» για τους καταναλωτές – Μέτρα στήριξης με το σταγονόμετρο
- «NoMuds» – Είκοσι σύγχρονοι κεραμίστες δίνουν σχήμα στο χρόνο που περνάει
- Προσωρινά κρατούμενος ο 67χρονος που εισέβαλε με σφυρί σε τράπεζα στη Θεσσαλονίκη
- Η Μπάγερν ετοιμάζει πρόταση «μαμούθ» στον Ολίσε – Έτοιμος ο Γάλλος να υπογράψει μέχρι το 2032 στους Βαυαρούς
- Μπλόκο από την Ισπανία: Δεν δίνει άδεια για τον ελλιμενισμό του πλοίου με τους νεκρούς από χανταϊό
