Συσπείρωση επενδυτών προκαλεί η προσφορά Τιτάν-Lafarge για την Amereyah Cement
Οι προσπάθειες των αιγυπτιακών τσιμεντοβιομηχανιών για να αποτρέψουν την εξαγορά της Amereyah Cement από την κοινοπραξία που σχημάτισαν η ελληνική Τιτάν και η γαλλική Lafarge μάλλον θα αποβούν άκαρπες, δήλωσαν τη Δευτέρα αναλυτές της αγοράς.
52
Οι προσπάθειες των αιγυπτιακών τσιμεντοβιομηχανιών για να αποτρέψουν την εξαγορά της Amereyah Cement από την κοινοπραξία που σχημάτισαν η ελληνική Τιτάν και η γαλλική Lafarge μάλλον θα αποβούν άκαρπες, δήλωσαν τη Δευτέρα αναλυτές της αγοράς.
Τα σχόλια των αναλυτών έγιναν αφού η κοινοπραξία αιγυπτιακών επιχειρήσεων Ahram Cement αύξησε την Κυριακή την προσφορά της για την εξαγορά του 60% των μετοχών της Amereyah, προσφέροντας 91 αιγυπτιακές λίρες (9.044 δρχ.) ανά μετοχή, τιμή ανώτερη κατά μία αιγυπτιακή λίρα (99,4 δρχ.) από αυτήν της ελληνονογαλλικής κοινοπραξίας.
Η αρχική πρόταση εξαγοράς της Τιτάν-Lafarge για το 51% του κεφαλαίου της Amereyah είχε προκαλέσει την αντίδραση του αιγυπτιακού ομίλου Orascom Construction Industries, ο οποίος προσέφερε 82 αιγυπτιακές λίρες ανά μετοχή, προσφορά η οποία προκάλεσε τη βελτίωση της ελληνογαλλικής προσφοράς στις 90 αιγυπτιακές λίρες ανά μετοχή.
Η διαμάχη για τον έλεγχο της Amereyah Cement πήρε νέες διαστάσεις με το σχηματισμό της κοινοπραξίας Ahram Cement, στην οποία συμμετέχουν ιδιωτικά αιγυπτιακά κεφάλαια του τομέα της τσιμεντοβιομηχανίας, η κρατική τράπεζα Misr Bank και η ιδιωτική Arabian Swiss Engineering Company.
Σύμφωνα με αναλυτές, απώτερος σκοπός της αιγυπτιακής κοινοπραξίας είναι η δημιουργία ομίλου, ο οποίος θα είναι σε θέση να αντεπεξέλθει στο διεθνή ανταγωνισμό. Ωστόσο, δεν θεωρούν ότι η προσπάθεια έχει πολλές πιθανότητες να επιτύχει.
Η τελική προθεσμία για την υποβολή προσφορών εξαγοράς της Amereyah Cement έχει οριστεί στις 13 Φεβρουαρίου.
Reuters
- Εκουαδόρ: Η αστυνομία ανακάλυψε οκτώ ανθρώπινα κεφάλια και ένα «μήνυμα»
- Το Ιράν δεν σκοπεύει να αφήσει τις επενδύσεις στην πυρηνική ενέργεια
- Λίβερπουλ – Μπράιτον 3-0: Στους «16» του FA Cup με σούπερ Σαλάχ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 15.02.2026]
- Ίντερ – Γιουβέντους 3-2: Οι Νερατζούρι πήραν το derby d’ Italia
- Ρεάλ Μαδρίτης – Σοσιεδάδ 4-1: Στην κορυφή η «Βασίλισσα» και περιμένει…
