46

Ως μια προσπάθεια αποκατάστασης της τάξης χαρακτήρισε τον πόλεμο στην Τσετσενία ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας την Πέμπτη σε εκδήλωση στο Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία εναντίον της Τσετσενίας και τον χαρακτήρισε ως μια δικαιολογημένη προσπάθεια για την αποκατάσταση της τάξης εναντίον θρασύτατων και αναιδών συμμοριτών, όπως είπε χαρακτηριστικά.


Ο Ρώσος πρωθυπουργός τόνισε πως η Μόσχα έχει απόλυτο δίκιο στην εκστρατεία της εναντίον της Τσετσενίας, παρά το γεγονός ότι επικρίνεται από τη Δύση για το θάνατο και τη φυγή από την περιοχή περίπου 200.000 ανθρώπων. Δυστυχώς, οι συμμορίτες μάς προκάλεσαν με θρασύ και αναιδή τρόπο. Εισέβαλαν στο Νταγκεστάν. Είναι καθήκον μας να αποκαταστήσουμε την τάξη στο Βόρειο Καύκασο επισήμανε ο Πούτιν.


Αυτό δεν το καταλαβαίνουν όλοι στα δυτικά κράτη. Δεν θα επιτρέψουμε να ποδοπατήσουν την εθνική περηφάνια των Ρώσων τόνισε χαρακτηριστικά ο Πούτιν, ο οποίος κατηγόρησε τους Τσετσένους αντάρτες για τις βομβιστικές επιθέσεις σε πολλές πόλεις της Ρωσίας.


Ο Ρώσος πρωθυπουργός εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για το γεγονός πως η Ρωσία έμεινε ανέπαφη μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης, παρά τις
αντίθετες προβλέψεις και τόνισε ότι είναι βέβαιος για τη δύναμη και την ευημερία της χώρας του.

ΑΠΕ