
Υπό στρατιωτική κυριαρχία η Αμπόν καθώς οι νεκροί ανέρχονται στους 63
Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα μαίνονται την Τετάρτη οι συγκρούσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στην επαρχία Αμπόν, στη βόρεια Σουμάτρα, με αποτέλεσμα ο ινδονησιακός στρατός να ανακηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε όλη την επαρχία και να αναλάβει τη διοίκησή της. Ο νέος απολογισμός των θυμάτων κάνει αναφορά για τουλάχιστον 63 νεκρούς και απροσδιόριστο αριθμό τραυματιών.
52
Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα μαίνονται την Τετάρτη οι συγκρούσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στην επαρχία Αμπόν, στη βόρεια Σουμάτρα, με αποτέλεσμα ο ινδονησιακός στρατός να ανακηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε όλη την επαρχία και να αναλάβει τη διοίκησή της. Ο νέος απολογισμός των θυμάτων κάνει αναφορά για τουλάχιστον 63 νεκρούς και απροσδιόριστο αριθμό τραυματιών.
Το κύμα βίας μεταξύ αντιμαχόμενων θρησκευτικών παρατάξεων άρχισε την Κυριακή, με αφορμή ατύχημα όπου χριστιανός οδηγός λεωφορείου παρέσυρε 14χρονο μουσουλμάνο. Εκτοτε, εκατοντάδες καταστήματα, γραφεία και σπίτια πυρπολήθηκαν, καθώς και η μεγαλύτερη εκκλησία της Αμπόν και γειτονικό τέμενος.
Η αντιπαράθεση μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων έχει εξαπλωθεί σε όλες τις νήσους Μολούκες που αποτελούν την επαρχία της Αμπόν, με αποτέλεσμα πολλοί εκ των κατοίκων να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους αναζητώντας καταφύγιο σε γειτονικές περιοχές.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, γύρω στους 2.000 χριστιανούς έχουν εγκαταλείψει τη νήσο Μπουρού, 80 χμ. δυτικά της επαρχιακής πρωτεύουσας της Αμπόν, όπου κατέφτασαν την Τετάρτη το πρωί αναζητώντας καταφύγιο.
Σχολιάζοντας την έως τώρα χρήση όπλων με πραγματικές σφαίρες από τις δυνάμεις ασφαλείας, η υποδιοικητής της περιοχής Πόλα Ρενάγιαν τη δικαιολόγησε, λέγοντας ότι πρόκειται για το μόνο τρόπο αντιμετώπισης του όχλου, ο οποίος δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει αυτοσχέδιες βόμβες, χειροβομβίδες και όπλα.
Μέχρι πρόσφατα, οι νήσοι Μολούκες φέρονταν ως παράδειγμα προς μίμηση για τη θρησκευτική ανοχή των κατοίκων τους στην πολυεθνή Ινδονησία. Ωστόσο, το 1999 οι θρησκευτικές διαφορές είναι η αιτία για το θάνατο 800 ατόμων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βασιλιάς Κάρολος: Επισκέπτεται τις ΗΠΑ στη σκιά του πολέμου στο Ιράν και του περιστατικού των πυροβολισμών
- Ένωση Διοικητικών Δικαστών για φθορές στο Εφετείο: Καταγγέλλει έλλειψη επαρκών μέτρων φύλαξης
- Ολυμπιακός: Κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»
- Χριστίνα Παππά: «Η γυναίκα που βοήθησα, μου έστειλε μήνυμα «θα πεθάνεις»
- Εγκαινιάστηκε ο νέος λιμένας Ιτέας
- Ανδρουλάκης: Η υπόθεση των υποκλοπών ενταφιάζεται για μια ακόμη φορά – Εκτακτη συνέντευξη Τύπου

