Ανανέωση του σύνθετου δείκτη Nasdaq-100
Ο όμιλος Nasdaq-Amex Market ανακοίνωσε τη Δευτέρα την αλλαγή στη σύνθεση του δείκτη Nasdaq-100, με την εισαγωγή δεκαπέντε επιχειρήσεων τεχνολογίας, οι οποίες αντικαθιστούν τις μετοχές ισάριθμων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της τεχνολογίας, των μέσων ενημέρωσης και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
52
Ο όμιλος Nasdaq-Amex Market ανακοίνωσε τη Δευτέρα την αλλαγή στη σύνθεση του δείκτη Nasdaq-100, με την εισαγωγή δεκαπέντε επιχειρήσεων τεχνολογίας, οι οποίες αντικαθιστούν τις μετοχές ισάριθμων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της τεχνολογίας, των μέσων ενημέρωσης και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Στην ανακοίνωσή της, η μητρική της αγοράς Nasdaq, National Association of Securities Dealers, δηλώνει πως οι αλλαγές στη σύνθεσή του εξασφαλίζουν ότι ο δείκτης αντιπροσωπεύει τις μεγαλύτερες μη-χρηματοοικονομικές εθνικές και διεθνείς μετοχές των εταιρειών που είναι εισηγμένες στη χρηματιστηριακή αγορά Nasdaq και, συνεπώς, αυξάνουν την αξία του δείκτη ως όργανο αντίθετων προθεσμιακών πράξεων (hedging device).
Στην ανανεωμένη σύνθεση του δείκτη εισάγονται, μεταξύ άλλων, οι μετοχές της βιοτεχνολογικής MedImmune Inc., του ληξίαρχου διαδικτυακών διευθύνσεων Network Solutions Inc. και του κατασκευαστή ενσωματωμένων κυκλωμάτων Qlogic Corp. Οι υπόλοιπες μετοχές αντιστοιχούν σε εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες και προϊόντα διαβίβασης φωνής και δεδομένων, όπως η EchoStar Communications Corp. ή ακόμη η Metromedia Fiber Network Inc.
Οι εταιρείες που δεν συμπεριλαμβάνονται πλέον στο σύνθετο δείκτη είναι οι: Andrew Corp., Autodesk Inc., CBRL Group Inc., Cambridge Technology Partners Inc., Electronics for Imaging Inc., Fastenal Co., First Health Group Corp., Lincare Holdings, Micron Electronics Inc., Reuters Group Plc, Rexall Sundown Inc., Ross Stores Inc., Stewart Entreprises Inc., Tech Data Corp. και Worthington Industries Inc.
Ο δείκτης Nasdaq-100 πρωτοέκανε την εμφάνισή του τον Ιανουάριο του 1985. Από την αρχή του 1999 έως και τις 30 Νοεμβρίου έχει σημειώσει αύξηση ανώτερη του 61%.
Reuters
- Το Ιράν δεν σκοπεύει να αφήσει τις επενδύσεις στην πυρηνική ενέργεια
- Λίβερπουλ – Μπράιτον 3-0: Στους «16» του FA Cup με σούπερ Σαλάχ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 15.02.2026]
- Ίντερ – Γιουβέντους 3-2: Οι Νερατζούρι πήραν το derby d’ Italia
- Ρεάλ Μαδρίτης – Σοσιεδάδ 4-1: Στην κορυφή η «Βασίλισσα» και περιμένει…
- Γιατί η Κίνα μειώνει το χαρτοφυλάκιο των αμερικανικών ομολόγων
