η αποτυχία των συνομιλιών στο Σιάτλ δεν επηρεάζει την ένταξή μας στον ΠΟΕ
Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Ζανγκ Κιγιούε, αρνήθηκε ότι η αποτυχία των συνομιλιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) στο Σιάτλ επηρεάζει την επικείμενη προσχώρηση της χώρας στο διεθνή αυτό οργανισμό.
37
Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Ζανγκ Κιγιούε, αρνήθηκε ότι η αποτυχία των συνομιλιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) στο Σιάτλ επηρεάζει την επικείμενη προσχώρηση της χώρας στο διεθνή αυτό οργανισμό.
Οι δηλώσεις της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών αποτελούν την πρώτη επίσημη αντίδραση της Κίνας μετά την αποτυχία της συνόδου του Σιάτλ να ορίσει νέο γύρο συνομιλιών για το παγκόσμιο εμπόριο.
Η Ζανγκ ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να θέσουν το ταχύτερο σε εφαρμογή τη συμφωνία που υπογράφτηκε τον περασμένο μήνα μεταξύ των δύο χωρών, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη της Κίνας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.
Αναλυτές σημειώνουν ότι η αποτυχία των συνομιλιών στο Σιάτλ ενίσχυσε τη θέση των συνδικαλιστικών και περιβαλλοντολογικών οργανώσεων, με αποτέλεσμα η πίεση που αυτές ασκούν στο Κογκρέσο -για να μην εγκρίνει τη συμφωνία που υπέγραψε η αμερικανική κυβέρνηση με την Κίνα- να είναι πιο αποτελεσματική, καθυστερώντας με αυτό τον τρόπο την ένταξη της Κίνας στον ΠΟΕ.
Reuters
- Πώς έγινε η τραγωδία στο Άστρος – Πατέρας ενός 9χρονου παιδιού ο λιμενικός που παρασύρθηκε από τα κύματα
- ΠΑΣΟΚ: «Βαριά εκτεθειμένη η κυβέρνηση μετά την απόφαση της Ευρωβουλής για τη Mercosur» λέει ο Τσουκαλάς
- To Siri της Apple μετενσαρκώνεται επιτέλους σε chatbot
- Βίντεο από τις προσπάθειες απεγκλωβισμού της 56χρονης που έχασε τη ζωή της στη Γλυφάδα – Συγκλονιστική μαρτυρία
- Κακοκαιρία: Ταλαιπωρία επιβατών της πτήσης Ζάκυνθος – Αθήνα – Έμειναν 97 λεπτά στον αέρα
- Αντετοκούνμπο: «Πρέπει να γίνω ο μαύρος κύκνος» (vid)
