
Προσωπικότητες του απόδημου Ελληνισμού στο συνέδριο της ΣΑΕ
Η πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Ευρώπης Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γρηγόρης Νιώτης ήταν ανάμεσα στους καλεσμένους που μίλησαν στην προσυνεδριακή εκδήλωση του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού.
Η πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Ευρώπης Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γρηγόρης Νιώτης ήταν ανάμεσα στους καλεσμένους που μίλησαν στην προσυνεδριακή εκδήλωση του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού.
Η Ελλάδα είναι πνεύμα και όχι αίμα, ας μην ψάξουμε βιολογική συνέχεια. Η συνείδηση του πολιτιστικού γίγνεσθαι έχει ελληνική υπογραφή υπογράμμισε η Αρβελέρ.
Η πρόεδρος του Πανεπιστήμιου της Ευρώπης χαρακτήρισε τον ελληνικό πολιτισμό αδιάλειπτο, ανάδελφο και συνεχή, ενώ τόνισε ότι κάθε άνθρωπος που έχει διπλή κουλτούρα είναι πιο πλούσιος.
Εκτός από τη Γλύκατζη – Αρβελέρ, στην εκδήλωση μίλησαν η υψίφωνος Βάσω Παπαντωνίου, ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, ο συγγραφέας και πρέσβης της χώρας μας στην UNESCO, Bασίλης Βασιλικός, ο γ.γ. Αποδήμου Ελληνισμού, Δημήτρης Δόλλης, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γρηγόρης Νιώτης, και ο καθηγητής αρχαιολογίας Δημήτρης Παντερμαλής.
- Πλατεία Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Πυλαία
- Υπουργός Αθλητισμού Ιράν: «Λίγες οι πιθανότητες συμμετοχής μας στο Μουντιάλ»
- O Δήμος Πειραιά ανέδειξε την αρχιτεκτονική του ταυτότητα
- Σερβικά ΜΜΕ: «Τελειώνει από τη Ραντνίτσκι Νις ο Λεμονής»
- Πανελλαδικές 2026: Πότε ξεκινούν για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ – Το αναλυτικό πρόγραμμα
- Πόλεμος για τη Guernica – Πολιτική κόντρα Μαδρίτης και Βάσκων για το αριστούργημα του Πικάσο

