40

Ο δικαστής Τ.Π.Τζάκσον, που εξέδωσε πριν από δέκα ημέρες την ιστορική απόφαση για το αν η Microsoft ασκεί μονοπωλιακή πολιτική, προσπαθεί τώρα να βρει εξωδικαστική λύση στο πρόβλημα.

Ο Τζάκσον όρισε την Παρασκευή το δικαστή Ρίτσαρντ Πόσνερ ως τον άνθρωπο που θα αναλάβει την προσπάθεια εξεύρεσης ενός εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ του Δημοσίου των ΗΠΑ και της Microsoft.


Ο Πόσνερ πήρε την εξουσιοδότηση να ενεργήσει αυτόνομα και χωρίς κανένα περιορισμό, με στόχο να βρεθεί μια λύση όσο το δυνατόν συντομότερα.


Ο εκπρόσωπος της Microsoft Τζιμ Κούλιναν χαιρέτησε με συγκρατημένη αισιοδοξία αυτή την εξέλιξη, λέγοντας ότι είναι ένα πρώτο βήμα που κινείται προς θετική κατεύθυνση.


Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δήλωσε το ίδιο ικανοποιημένος, και είπε ότι αναμένει ανυπόμονα να οριστεί η πρώτη συνάντηση μεταξύ των τριών πλευρών.


Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η εξέλιξη αυτή ήρθε τρεις ημέρες μετά την επίσημη τοποθέτηση του Μπιλ Γκέιτς πως είναι έτοιμος να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση κάποιας συμβιβαστικής λύσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ