Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και διεύρυνση συνεργασιών στη Γερμανία
Την ανανέωση της ήδη ληφθείσας απόφασης για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της XIFIAS-Iχθυηρά Καβάλας κατά 4 δισ. δρχ., ενέκριναν το Σάββατο οι μέτοχοι της εταιρείας. Η αύξηση θα γίνει με καταβολή μετρητών (2.000 δρχ. για τις κοινές, και 1.800 δρχ. για τις προνομιούχες μετοχές) σε αναλογία τριών νέων για κάθε 10 παλαιές. Παράλληλα, θα γίνει διανομή δωρεάν μετοχών, στην ίδια αναλογία.
76
Την ανανέωση της ήδη ληφθείσας απόφασης για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της XIFIAS-Iχθυηρά Καβάλας κατά 4 δισ. δρχ., ενέκριναν το Σάββατο οι μέτοχοι της εταιρείας. Η αύξηση θα γίνει με καταβολή μετρητών (2.000 δρχ. για τις κοινές, και 1.800 δρχ. για τις προνομιούχες μετοχές) σε αναλογία τριών νέων για κάθε 10 παλαιές. Παράλληλα, θα γίνει διανομή δωρεάν μετοχών, στην ίδια αναλογία.
Στη διάρκεια της ίδιας έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων, επιβεβαιώθηκε η συμφωνία συνεργασίας της XIFIAS με τη γερμανική αλυσίδα πολυκαταστημάτων Metro International AG, που εδρεύει στη Γερμανία. Πέραν της γερμανικής αγοράς, η εν λόγω συμφωνία εξασφαλίζει στην XIFIAS πρόσβαση και στην υπόλοιπη Δυτική Ευρώπη, δεδομένου ότι η Metro διαθέτει πολυκαταστήματα σε 11 ακόμη χώρες. Τα προϊόντα θα διατίθενται με την επωνυμία της XIFIAS.
Επιβεβαιώθηκε, εξάλλου, η συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με τη γερμανική Αppel Feinkost GmbH & Co, μία από τις μεγαλύτερες μεταποιητικές εταιρείες ιχθυηρών. H συνεργασία δεν θα περιορισθεί στη διάθεση των προϊόντων της XIFIAS στη γερμανική αγορά, αλλά θα επεκταθεί και στην από κοινού ανάπτυξη νέων προϊόντων και συσκευασιών.
Επιπλέον, μέσα στους πρώτους μήνες του 2000, αναμένεται να λειτουργήσει η νέα μονάδα κονσερβοποίησης ιχθυηρών της XIFIAS, προϋπολογισμού 4,3 δισ. δρχ. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά προγράμματα στον κλάδο της μεταποίησης ιχθυηρών, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Εν τω μεταξύ, η ιδιαίτερα ικανοποιητική πορεία της θυγατρικής αεροπορικής εταιρείας Galaxy Airways οδηγεί σε περαιτέρω ενίσχυση του στόλου της, με δύο ακόμη αεροσκάφη, ενώ επιτρέπει και τη διεύρυνση των δρομολογίων της, προς νέους προορισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
ΜΠΕ
- FT: Οι αυτοκινητοβιομηχανίες απορρίπτουν την πρόταση της ΕΕ για «made in Europe» οχήματα
- Βαθμολογία UEFA: Η Ελλάδα ξανά στην 11η θέση
- Σαχάρα το Ηράκλειο – «Πνίγηκε» από την αφρικανική σκόνη
- Europa League: Πρόκριση στα πλέι οφ για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, νίκη 8άδας η Ρόμα – Η βαθμολογία
- Γκολ και highlights από τα παιχνίδια του Europa League (vids)
- Δουδωνής: Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση – «Έχετε εκμεταλλευτεί προς όφελός σας κάθε παθογένεια του κράτους»


