Πτώση 25% στα κέρδη εξαμήνου της Sony
Ο ιαπωνικός κολοσσός στον τομέα των ηλεκτρονικών Sony ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τα καθαρά κέρδη του σημείωσαν μεγάλη πτώση, κατά 25% περίπου, το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, λόγω του ισχυρού γιεν, το οποίο επέδρασε αρνητικά στις ιαπωνικές επιχειρήσεις.
46
Ο ιαπωνικός κολοσσός στον τομέα των ηλεκτρονικών Sony ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τα καθαρά κέρδη του σημείωσαν μεγάλη πτώση, κατά 25% περίπου, το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, λόγω του ισχυρού γιεν, το οποίο επέδρασε αρνητικά στις ιαπωνικές επιχειρήσεις.
Ολα τα προϊόντα της Sony, εκτός από τις ασφάλειες, σημείωσαν απώλειες εσόδων. Οι ενοποιημένες πωλήσεις ηλεκτρονικών μειώθηκαν κατά 6,8% και έπεσαν στα 2,2 τρισ. γιεν (6,4 τρισ. δρχ.), ανακοίνωσε η εταιρεία.
Παρ όλο που η εταιρεία ηλεκτρονικών προϊόντων και προϊόντων ψυχαγωγίας σημείωσε απώλειες στον τομέα των κινητών τηλεφώνων, οι πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών οικιακής χρήσης και ημιαγωγών αυξήθηκαν, δήλωσε η Sony.
Tα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της μειώθηκαν κατά 24,5% στα 64,9 δισ. γιεν (189 δισ. δρχ.) σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 1998. Οι πωλήσεις και τα λειτουργικά έσοδα έπεσαν κατά 7,6% στα 3,1 τρισ. γιεν (9 τρισ. δρχ.).
Η Sony βρίσκεται σε μια έντονα μεταβατική φάση, καθώς το Μάρτιο ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε απολύσεις 17.000 από τα 170.000 άτομα που απασχολεί συνολικά και ότι κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια τα 70 εργοστάσια παραγωγής της θα μειωθούν σε 55. H Sony προσπαθεί να ενισχύσει το ρόλο των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των video games στις επιχειρήσεις της.
Η εταιρεία αναμένει ότι τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου για όλο το έτος θα είναι μικρότερα από τα αρχικώς προβλεπόμενα. Πριν από έξι μήνες, η Sony είχε ανακοινώσει ότι ανέμενε φέτος κέρδη ύψους 6,5 τρισ. γιεν (18,9 τρισ. δρχ.) από πωλήσεις.
Τα αποτελέσματα της Sony έρχονται στη δημοσιότητα, καθώς η ιαπωνική οικονομία βρίσκεται σε φάση αργής ανάκαμψης και το ισχυρό γιεν βλάπτει τις εξαγωγές της χώρας, καθώς καθιστά τα ιαπωνικά προϊόντα πιο ακριβά στο εξωτερικό.
ΑΠΕ
- Αιτωλοακαρνανία: Συνελήφθη ο φερόμενος δράστης της άγριας δολοφονίας του προέδρου του Λιθοβουνίου
- Μαγικοί ήχοι – Ο Χανς Ζίμερ «υπογράφει» το soundtrack του τηλεοπτικού Χάρι Πότερ
- Πέθανε ο πατέρας του αγροτοσυνδικαλιστή Ρίζου Μαρούδα – Συλλυπητήρια από το ΚΚΕ
- Λάρισα: «Καμπάνα» σε γιατρό για υπόθεση ιατρικής αμέλειας που οδήγησε σε θάνατο
- Η ανθρώπινη πλευρά του Μάρκο φαν Μπάστεν: όταν η αγάπη μπαίνει πάνω από τα φώτα
- Deterrents: Το νεανικό εναλλακτικό ροκ γκρουπ στο Temple Athina

