Τα συμπληρώματα ασβεστίου αυξάνουν τον κίνδυνο εμφράγματος
Τα άτομα που παίρνουν διατροφικά συμπληρώματα ασβεστίου μπορεί να αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος, σύμφωνα με γερμανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Heart.
Τα άτομα που παίρνουν διατροφικά συμπληρώματα ασβεστίου μπορεί να αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος, σύμφωνα με γερμανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Heart.

Το φαγητό επιλέγουν ως τρόπο αντιμετώπισης των οικονομικών προβλημάτων οι Έλληνες, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των υπευθύνων της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «ΑΝΑΣΑ» για την καταπολέμηση των διαταραχών πρόσληψης τροφής.

Η δίαιτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ασφαλής για τις γυναίκες και δεν ενέχει κινδύνους για το έμβρυο, αποφαίνεται ανασκόπηση που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο British Medical Journal.

Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας γλυκαντικών ουσιών όπως η φρουκτόζη μπορεί να μειώσει τις πνευματικές ικανότητες, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Journal of Physiology.

Οι άνθρωποι που τρώνε συχνά ψάρι, αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του παχέος εντέρου, σύμφωνα με νέα κινεζική έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Medicine.
Ένα χημικό συστατικό του κάρυ πρόκειται να δοκιμαστεί για την ικανότητά του να εξολοθρεύει τους καρκινικούς όγκους του παχέος εντέρου σε ασθενείς, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.
Αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου συνεπάγεται η υπερκατανάλωση αλατιού για τους ηλικιωμένους, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Stroke.
Η διατροφή της μητέρας κατά την περίοδο της σύλληψης αποτελεί ένα σημαντικό καθοριστικό παράγοντα για την εξέλιξη και την ανάπτυξη του εμβρύου και επομένως μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή είναι σημαντική πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Το ποσοστό των Αυστραλών που προσβάλλονται από καρκίνο του προστάτη είναι μεγαλύτερο από αυτό των Ελλήνων και αυτό πιθανότατα οφείλεται στην διατροφή τους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Medical Journal of Australia.
«Μερίδα στα μέτρα μου» είναι το σύνθημα της νέας θεματικής ενότητας του Παιδειατροφή που φιλοδοξεί να βοηθήσει όλα τα μέλη της οικογένειας να καταναλώνουν τις μερίδες φαγητού που αντιστοιχούν στις προσωπικές τους ανάγκες.
Τα άτομα που τρώνε τακτικά σοκολάτα τείνουν να είναι πιο αδύνατα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα αμερικανικής μελέτης που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Archives of Internal Medicine.
Η κατανάλωση σταφίδων και σόγιας φαίνεται να προλαμβάνει την υπέρταση και, κατά συνέπεια, τον κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων, σύμφωνα με δύο νέες αμερικανικές έρευνες.
Το ποπ-κορν, αντίθετα με άλλα σνακ, μπορεί να κάνει καλό στην υγεία, επειδή περιέχει μεγάλη ποσότητα από πολυφαινόλες, ακόμη περισσότερη μάλιστα από ό,τι υπάρχει σε φρούτα και λαχανικά, σύμφωνα με νέα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Χημικών, στο Σαν Ντιέγκο.
Και ποιος δεν θα ήθελε να μείνει για πάντα νέος; Όλοι, αρκεί η μακροζωία να μεταφραζόταν σε υγιές σώμα και πνεύμα. Νικήστε λοιπόν τον χρόνο, τρώγοντας ισορροπημένα και χωρίς στερήσεις. Διαβάστε 12 τρόπους για να το κάνετε πράξη, εύκολα και γευστικά.
Τα μήλα, τα αχλάδια και τα μύρτιλλα ενδεχομένως να σχετίζονται με μικρότερες πιθανότητες εκδήλωσης διαβήτη, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές σε άρθρο τους που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition.
Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ραφιναρισμένου ρυζιού αυξάνει τον κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη τύπου ΙΙ, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, που επισημαίνει ότι το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο σε εκείνες τις χώρες, ιδίως στην Ασία, όπου το ρύζι αποτελεί βασικό συστατικό της παραδοσιακής τροφής.
Ποιος δεν απολαμβάνει ένα ποτήρι δροσερού χυμού; Το χρώμα είναι ελκυστικό, η γεύση γλυκιά, ενώ κάνει καλό και στην υγεία! Μήπως να το ξανασκεφτείτε; Αν και οι χυμοί φρούτων στην καλύτερη περίπτωση είναι πλούσιοι σε βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά, στην χειρότερη δεν διαφέρουν από μια καραμέλα.
Η αλλεργία στο αγελαδινό γάλα είναι η πιο συχνή διατροφική αλλεργία στη βρεφική και νηπιακή ηλικία. Υπολογίζεται ότι το 2-3% των βρεφών που τρέφονται με γάλατα 1ης και 2ης βρεφικής ηλικίας (τα οποία βασίζονται σε αγελαδινό γάλα) παρουσιάζει τη συγκεκριμένη αλλεργία.
Η καθημερινή κατανάλωση ενός τρίτου του λίτρου αναψυκτικού με ζάχαρη αυξάνει κατά 20% τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου στους άνδρες συγκριτικά με όσους πίνουν λιγότερη ποσότητα ή καθόλου, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Circulation.
Το κόκκινο κρέας αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου και καρδιολογικών προβλημάτων, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που κατέληξε ωστόσο στο συμπέρασμα ότι η αντικατάστασή του με ψάρι, πουλερικά, πλήρη δημητριακά και ξηρούς καρπούς περιορίζει τον κίνδυνο.
Διευκρινίσεις για το θέμα που έχει προκύψει ως προς την αλλαγή ενός συστατικού από τη συνταγή της έδωσε η Coca Cola, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι, αφενός δεν αλλάζει την παγκοσμίου φήμης συνταγή των αναψυκτικών της και αφετέρου ότι το καραμελόχρωμα σε όλα τα προϊόντα της εταιρείας, είναι και θα είναι ασφαλές.
Στην επαρχία τα παιδιά εξακολουθούν να τρέφονται υγιεινά ακολουθώντας την μεσογειακή διατροφή. Και μάλιστα σε μία περίοδο όπως η προεφηβεία, όπου η σωστή διατροφή είναι εξαιρετικά σημαντική για την μετέπειτα υγεία τους.
Το πρωινό αποτελεί τη βάση της υγιεινής διατροφής και το πρώτο γεύμα της ημέρας, παρέχοντας μας την ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σύγχρονης καθημερινότητας. Η βρώμη, δημητριακό με μοναδική θρεπτική αξία, βρίσκεται στη βάση της μεσογειακής διατροφής και μπορεί να ενισχύσει γευστικά το πρωινό σας.
Η κατανάλωση σοκολάτας με μέτρο φαίνεται να έχει ευεργετικές συνέπειες για την υγεία, ιδίως της καρδιάς, σύμφωνα με νέα βρετανική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition.
Οι γυναίκες μέσης και τρίτης ηλικίας που τρώνε πολλά κορεσμένα και τρανς λιπαρά, διατρέχουν 38% αυξημένο κίνδυνο να υποστούν ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Annals of Neurology.
Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος
Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη
Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος
Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673
ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442