Το φαγητό επιλέγουν ως τρόπο αντιμετώπισης των οικονομικών προβλημάτων οι Έλληνες, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των υπευθύνων της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «ΑΝΑΣΑ» για την καταπολέμηση των διαταραχών πρόσληψης τροφής.

Το φαγητό επιλέγουν ως τρόπο αντιμετώπισης των οικονομικών προβλημάτων οι Έλληνες, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των υπευθύνων της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «ΑΝΑΣΑ» για την καταπολέμηση των διαταραχών πρόσληψης τροφής.

Σύμφωνα με την πρόεδρος της «ΑΝΑΣΑ» Ζέτα Δούκα, το φαινόμενο της πολυφαγίας αφορά περισσότερα άτομα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει εκλείψει η ανορεξία και οι υπόλοιπες διατροφικές διαταραχές.

Το Κέντρο Ημέρας της «ΑΝΑΣΑ» που λειτουργεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια παρέχει δωρεάν υπηρεσίες διάγνωσης, θεραπείας και συμβουλευτικής υποστήριξης σε πάσχοντες και μέλη των οικογενειών τους, μέσω μιας πολυκλαδικής ομάδας επαγγελματιών υγείας.

Τον περασμένο Μάρτιο το Κέντρο επισκέφθηκαν περισσότερα από 500 άτομα, ενώ τα νέα περιστατικά ανθρώπων με διατροφικές διαταραχές που καταγράφηκαν ήταν σχεδόν 60, αριθμός διπλάσιος από αυτόν του Ιανουαρίου.

«Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους ανθρώπους που μας χρειάζονται τις υπηρεσίες μας και σίγουρα η εποχή μας γεννά πολλές ανάγκες για ψυχολογική βοήθεια», σημειώνει η κ.Δούκα και συμπληρώνει «Φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα παράρτημα του κέντρου μας και στη βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Βέροια. Αγωνιζόμαστε για αυτό αλλά δυστυχώς οι οικονομικές συγκυρίες είναι δύσκολες και χρειαζόμαστε οικονομική υποστήριξη».

Για το λόγο αυτό με πρωτοβουλία της προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια, Αικατερίνης Τζιτζικώστα, διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα «Διατροφικές Διαταραχές και Γυναίκες», στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για την ενίσχυση της «ΑΝΑΣΑ», που συμπληρώνει φέτος πέντε χρόνια «ζωής». Επίσης, μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τις Διεθνείς Παιδικές Κατασκηνώσεις της Unesco.

«Είναι ένας θεσμός που έχει βάθος δεκαετίας και αφορά περισσότερο παιδιά (ηλικίας από 12 έως 15 ετών) από άλλες χώρες. Φέτος όμως, λόγω των αναγκών που υπάρχουν στη χώρα μας τα περίπου 100 παιδιά που θα συμμετάσχουν θα είναι Έλληνες και κατά προτίμηση παιδιά πολύτεκνων οικογενειών και τα 80 από χώρες του εξωτερικού», επεσήμανε η κ.Τζιτζικώστα.

Τα παιδιά εκτός Ελλάδας, επιλέγονται με βάση τις σχολικές τους επιδόσεις. Φέτος η Unesco συνεργάζεται με τις κατασκηνώσεις της ΧΑΝΘ στη Χαλκιδική.

health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr