Τραμπ: Η Κομισιόν θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του «Συμβουλίου Ειρήνης» ως παρατηρητής
Η ανακοίνωση της Κομισιόν για το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Ντόναλντ Τραμπ - Η Ντουμπράβκα Σουίτσα, Επίτροπος για τη Μεσόγειο, θα πάει στην Ουάσινγκτον για τη συνεδρίαση
Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συμμετάσχει αυτήν την εβδομάδα στην εναρκτήρια συνάντηση του «Συμβουλίου Ειρήνης» του Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς η ΕΕ να προσχωρεί ωστόσο σε αυτόν τον θεσμό, ανακοίνωσαν σήμερα οι Βρυξέλλες.
Την Πέμπτη θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το αμφιλεγόμενο «Συμβούλιο Ειρήνης»
Η Ντουμπράβκα Σουίτσα, Επίτροπος για τη Μεσόγειο, θα πάει στην Ουάσινγκτον για τη συνάντηση αυτή, που προβλέπεται να διεξαχθεί την Πέμπτη, προκειμένου να ακουστεί η ευρωπαϊκή θέση για την κατάσταση στη Γάζα.
«Θα συμμετάσχει στη συνάντηση του Συμβουλίου ειρήνης για το ειδικό μέρος που είναι αφιερωμένο στη Γάζα. Να υπογραμμίσω ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν γίνεται μέλος του συμβουλίου ειρήνης», δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΕ, ο Γκιγιόμ Μερσιέ.
Ένα δισεκατομμύριο δολάρια χρειάζεται να καταβάλουν τα μόνιμα μέλη στο «Συμβούλιο Ειρήνης»
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το όργανο που διευθύνεται από τον Ντόναλντ Τραμπ δημιουργήθηκε για να θέσει τέλος στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, όμως ο καταστατικός χάρτης του τού αναθέτει έναν πολύ ευρύτερο σκοπό, αυτόν της επίλυσης ένοπλων συγκρούσεων στον κόσμο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επεκτείνει τις «αρμοδιότητες» του «Συμβουλίου Ειρήνης» πέρα από το ζήτημα του τερματισμού του πολέμου στη Γάζα.
Τα μόνιμα μέλη του «Συμβουλίου ειρήνης» πρέπει να καταβάλουν ένα δισεκατομμύριο δολάρια για να ενταχθούν σε αυτό, κάτι που προκαλεί επικρίσεις σύμφωνα με τις οποίες το συμβούλιο μπορεί να γίνει μία «επί πληρωμή» εκδοχή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, οι Βρυξέλλες υπογράμμισαν ότι είχαν πάντα «έναν ορισμένο αριθμό ερωτήσεων» σε ό,τι αφορά το όργανο αυτό.
Και οι οποίες συνδέονται κυρίως με «το πεδίο εφαρμογής του», τη «διακυβέρνησή [διαχείρισή] του» και τη «συμβατότητά του με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».
- Το άγχος μας διαταράσσει την ψυχολογία του σκύλου – Με ποιον τρόπο το δείχνει
- Αισιόδοξος για τον Παναθηναϊκό ο Σεϊταρίδης: «Μπορεί να έχει πορεία σαν του Ολυμπιακού και να φτάσει τελικό»
- GLP-1: Τα δημοφιλή φάρμακα αδυνατίσματος προστατεύουν την καρδιά μετά το έμφραγμα
- Ο Μίκι Ρουρκ ζει σε ξενοδοχείο μετά την έξωση – Υπάρχουν όμως 60.000 δολάρια απλήρωτα ενοίκια
- Πέθανε ο Γιώργος Μαρίνος σε ηλικία 87 ετών – Ο πρώτος Έλληνας περφόρμερ
- H καταστροφική βραδιά του Κίνσκι: Τα τραγικά λάθη, η αλλαγή στο 17′ και το κλάμα του γκολκίπερ της Τότεναμ (vid)
- Σε απεργία κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ και στις κτηματικές υπηρεσίες – Τι ζητούν
- NYT: Ο νέος ηγέτης του Ιράν, Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, τραυματίστηκε στα πόδια την πρώτη μέρα του πολέμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/taneli-lahtinen-3G8p__Lv8iM-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442