Το ΚΚΕ ανακοινώνει το 22ο συνέδριο του και δηλώνει κόμμα «έτοιμο για όλα»
Το 22ο συνέδριο του ΚΚΕ θα πραγματοποιηθεί στις 29-31 Ιανουαρίου 2026.
Μήνας συνεδρίου θα είναι ο Ιανουάριος του 2026 για το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ ανακοίνωσε την διεξαγωγή του 22ου τακτικού Συνεδρίου του στις 29-31 Ιανουαρίου προαναγγέλλοντας και τον δημόσιο προσυνεδριακό διάλογο που θα διεξαχθεί μέσα από το Ριζοσπάστη και την ΚΟΜΕΠ. Σύνθημα του συνεδρίου «ΚΚΕ δυνατό, σταθερό σε κάθε δοκιμασία έτοιμο στο κάλεσμα της Ιστορίας για το σοσιαλισμό».
Αξίζει να σημειωθεί ότι για το ΚΚΕ συνέδριο δεν σημαίνει και αλλαγή ηγεσίας, αλλά διαμόρφωση των πολιτικών θέσεων με τις οποίες θα πορευθεί το κόμμα ενόψει τετραετίας.
ΚΚΕ, ένα κόμμα «έτοιμο για όλα»
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ «το σύνθημα αποτυπώνει και το βασικό θέμα του Συνεδρίου, δηλαδή την ανάγκη το Κόμμα να εναρμονιστεί πλήρως και με πιο γρήγορους και αποτελεσματικούς ρυθμούς με το επαναστατικό του πρόγραμμα και το καταστατικό του, να είναι πραγματικά “κόμμα έτοιμο για όλα”, καθοδηγητής της πάλης του λαού μας για τον σοσιαλισμό. Η υλοποίηση αυτού του καθήκοντος αποκτά επείγουσα σημασία σε μία περίοδο γρήγορων και σύνθετων εξελίξεων, όπου αυξάνονται οι απαιτήσεις για να ανταποκριθούμε σε δύσκολες συνθήκες και σε απότομες αλλαγές κατά τις οποίες είναι πιο πιθανό -σε σχέση με άλλες περιόδους- οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, οι πολεμικές αναμετρήσεις, η καπιταλιστική οικονομική κρίση, να οδηγήσουν σε μαζική ριζοσπαστικοποίηση εργατικών-λαϊκών δυνάμεων, σε όξυνση της ταξικής πάλης ακόμα και σε αποσταθεροποίηση της καπιταλιστικής εξουσίας. Η όξυνση όλων των αντιθέσεων του καπιταλιστικού συστήματος αλληλεπιδρούν και μπορούν να δημιουργήσουν και κατάσταση μεγάλης κίνησης μαζών, δυνατότητας ακόμη και εξεγέρσεων, ενδεχομένως και συνθηκών επαναστατικής κατάστασης, η οποία βεβαίως, δημιουργείται αντικειμενικά και σε μη προβλεπόμενο χρόνο. Χωρίς να αποκλείουμε οποιοδήποτε ενδεχόμενο, έχει επιβεβαιωθεί ιστορικά και σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο, ότι σε αυτές τις συνθήκες, κρίνεται η ιδεολογική – πολιτική και οργανωτική ετοιμότητα του Κομμουνιστικού Κόμματος και πως η ικανότητά του να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ταξικής πάλης, απαιτεί μακρόχρονη προετοιμασία και πάλη. Αυτή ξεκινά στις σημερινές συνθήκες που δυναμώνει η λαϊκή δυσαρέσκεια και αυξάνουν οι δυνατότητες να ενισχυθεί η μαζικότητα και ο προσανατολισμός του ρεύματος αμφισβήτησης. Σε αυτή τη βάση και με αυτά τα κριτήρια το Συνέδριο θα συζητήσει τον απολογισμό της Κεντρικής Επιτροπής και όλου του Κόμματος από το 21ο στο 22ο Συνέδριο, θα θέσει τα καθήκοντα για το επόμενο διάστημα και θα εκλέξει τη νέα Κεντρική Επιτροπή και Κεντρική Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου με βάση το καταστατικό του Κόμματος».
Υπογραμμίζεται δε ότι «η καλύτερη συμβολή στην επιτυχία του 22ου Συνεδρίου θα είναι να συνδυαστεί η διεξαγωγή του με την ένταξη χιλιάδων νέων μελών στο Κόμμα και την ΚΝΕ και την συγκρότηση νέων γερών οργανώσεων πρώτα και κύρια στους χώρους δουλειάς».
- Απίθανος ο μικρός αδερφός του Γιαμάλ: Οδηγάει… Mercedes του, μαύρο γυαλί και «τρελαίνει» τα social media (vid)
- Sugar: Ο πρώτος πιστοποιημένος σκύλος ειδοποίησης διαβήτη στην Ελλάδα
- Δένδιας: Σε μια περίοδο πολλαπλών προκλήσεων, η ΕΕ οφείλει να είναι «ασπίδα» απέναντι σε κάθε απειλή κατά των κρατών-μελών της
- Τελευταίο σταθμός σήμερα η Θεσσαλονίκη πριν το Συνέδριο της ΝΔ – Ομιλίες Μητσοτάκη και Δένδια
- Μήνυμα Τασούλα για την Ημέρα της Ευρώπης: Η ΕΕ παραμένει κορυφαίο εγχείρημα ειρηνικής συνεργασίας και προόδου των λαών
- Ο Παναθηναϊκός θα πάει στη Βαλένθια με στόχο κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ (vids)
- Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Στα Κανάρια μεταβαίνει ο ΠΟΥ για την απομάκρυνση των επιβατών του MV Hondius
- KKE για τα 81 χρόνια από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου: Βαδίζουμε στις αναμετρήσεις τού αύριο πιο έμπειροι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Μελανσόν εναντίον ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ταϊβάν και Ισραήλ στην ίδια συνέντευξη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/X7BISL4J2FPWXNFMRYL5SQBVHQ-1-127x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442