Η Τουρκία προετοιμάζεται για την «μάχη» της Παρασκευής (12/9, 21:00), όπου θα αντιμετωπίσει την Εθνική μας ομάδα για τα ημιτελικά του Eurobasket 2025. Το σύνολο του Εργκίν Αταμάν ξεκίνησε την προετοιμασία της με σημερινή (10/9) προπόνηση στο βοηθητικό γήπεδο της «Riga Arena», με τον Τσέντι Όσμαν να μην συμμετέχει στο πρόγραμμα της ομάδας.
Ο small forward του Παναθηναϊκού τραυματίστηκε στον χθεσινό (9/9) προημιτελικό κόντρα στην Πολωνία, με τον Ματέους Πονίτκα να πέφτει πάνω στον αστράγαλο του. Ο Αταμάν δήλωσε νωρίτερα ότι ο παίκτης δυσκολεύεται να περπατήσει και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή, ωστόσο ο Όσμαν θέλει να παίξει στον αγώνα με την Ελλάδα υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.
Τι είπε ο Αταμάν για τον Όσμαν
«Ο τραυματισμός του Τσέντι Όσμαν είναι σοβαρός. Αν ο αγώνας γινόταν σήμερα ή αύριο, δεν θα μπορούσε να παίξει. Υποψιαστήκαμε κάταγμα κόπωσης, αλλά διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν κάταγμα κόπωσης. Έχει πρήξιμο αυτή τη στιγμή και δυσκολεύεται να περπατήσει. Ο Τσέντι θέλει να παίξει στον αγώνα με την Ελλάδα υπό οποιεσδήποτε συνθήκες»
Για τον αγώνα με την Ελλάδα: «Στη Euroleague, στα play-offs αντιμετώπισα την προηγούμενη ομάδα μου, την Εφές. Ήταν συναισθηματικά τα play-offs για εμένα. Τώρα στην Ελλάδα είναι πέντε παίκτες του Παναθηναϊκού. Ξέρω πως είναι σημαντική η Εθνική για την Ελλάδα, το ίδιο και για την Τουρκία. Έχουμε καλή ομάδα και θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Η Ελλάδα έχει πολύ έμπειρους παίκτες, όχι μόνο τον Γιάννη. Ο Σλούκας, ο Παπανικολάου, ο Μήτογλου, ο Ντόρσεϊ. Είναι πολύ καλοί. Έχουν πολύ εμπειρία. Σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι, ίσως ένα από τα καλύτερα ματς στο τουρνουά μετά τον αγώνα με την Σερβία».
Οι Σκωτσέζοι φίλαθλοι θα έχουν φέτος έναν παραπάνω λόγο να σηκώσουν το ποτήρι ψηλά – και να το κάνουν χωρίς να σκέφτονται το ξυπνητήρι της επόμενης μέρας.