Ιράν: Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν έξι ενόπλους – Η Τεχεράνη λέει ότι συνδέονταν με το Ισραήλ
«Οι διαθέσιμες αποδείξεις υποδηλώνουν τη σιωνιστική φύση» της ομάδας αυτής, η οποία σχεδίαζε να επιτεθεί «σε ένα από τα ζωτικά κέντρα του ανατολικού Ιράν», μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο IRNA
Οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράν σκότωσαν έξι μέλη μιας οργάνωσης, την οποία η Τεχεράνη χαρακτηρίζει «τρομοκρατική» και λέει ότι συνδέεται με τον «ορκισμένο εχθρό της» το Ισραήλ, μετέδωσε το Σάββατο το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
«Σε σφοδρή ανταλλαγή πυρών με τους τρομοκράτες στην επαρχία του Σιστάν-Μπαλουτσιστάν, έξι επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν και δύο συνελήφθησαν», ανέφερε το πρακτορείο, επικαλούμενο μια ανακοίνωση των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας.
Δεν διευκρινίστηκε το πού και πότε έγιναν αυτές οι συγκρούσεις.
«Αποδείξεις υποδηλώνουν τη σιωνιστική φύση της ομάδας – Σχεδίαζε επίθεση στο ανατολικό Ιράν»
«Οι διαθέσιμες αποδείξεις υποδηλώνουν τη σιωνιστική φύση» της ομάδας αυτής, η οποία σχεδίαζε να επιτεθεί «σε ένα από τα ζωτικά κέντρα του ανατολικού Ιράν», πρόσθεσε το πρακτορείο, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «η κύρια επιχειρησιακή ομάδα» της οργάνωσης αποτελούταν από «επτά μη Ιρανούς τρομοκράτες». Ούτε η υπηκοότητα των προσώπων αυτών διευκρινίστηκε.
Στις συγκρούσεις τραυματίστηκαν δύο αξιωματικοί της τοπικής υπηρεσίας πληροφοριών και ένας αστυνομικός.
Το Σιστάν-Μπαλουτσιστάν, μια φτωχική επαρχία που συνορεύει με το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, γίνεται συχνά θέατρο συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας, ανταρτών και μελών της μειονότητας των Βελούχων, ριζοσπαστικών σουνιτικών ομάδων, αλλά και εμπόρων ναρκωτικών. Συχνά, το Ιράν ανακοινώνει ότι αστυνομικοί και μέλη των Φρουρών της Επανάστασης πέφτουν σε ενέδρες σε αυτή την περιοχή.
- Μυστήριο με διαγραμμένα βίντεο του Λευκού Οίκου στο X – «Θα εκτοξευθεί σύντομα, σωστά;»
- Οι τρεις μνηστήρες για τον Ολίσε, η κλειστή πόρτα της Μπάγερν και το κλειδί των 200 εκατ. ευρώ
- Βουλιαγμένη: Πότε θα γίνει η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του 34χρονου δύτη
- «Η αλήθεια είναι»: Το νεοελληνικό έργο του Δημήτρη Δημητριάδη στο Θέατρο 104
- Διακοπές στην Τήνο: Ο απόλυτος οδηγός για να ζήσεις μία αυθεντική εμπειρία διαμονής στο νησί
- Από τον απομονωτιστή Βανς στο «γεράκι» Ρούμπιο – Ο πόλεμος στο Ιράν φουντώνει τη μάχη διαδοχής του Τραμπ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Στο Υπουργικό η αύξηση του κατώτατου μισθού – Τι αλλάζει από 1η Απριλίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442