Τέλος εποχής: Η Άννα Γουίντουρ αποχωρεί από την αρχισυνταξία της Vogue
Η αποχώρηση της Άννα Γουίντουρ, καθώς και ο νέος ρόλος στην κορυφή της αμερικανικής έκδοσης της Vogue, αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης παγκόσμιας ανασυγκρότησης της εταιρείας.
H Άννα Γουίντουρ παραιτείται από την αρχισυνταξία της Vogue και αναζητά αντικαταστάτη, επιβεβαίωσε ο εκδότης του περιοδικού Condé Nast στο CNN.
Αν και θα αποχωρήσει από την κορυφή της ιεραρχίας, δεν εγκαταλείπει εντελώς την Condé Nast. Θα παραμείνει ως επικεφαλής του παγκόσμιου υπεύθυνου περιεχομένου του εκδότη, καθώς και ως παγκόσμια διευθύντρια σύνταξης της Vogue.
Αν και το όνομα της Γουίντουρ έχει συνδεθεί κατά κύριο λόγο με τη Vogue, το 2020 έγινε επικεφαλής περιεχομένου της Condé Nast, επιβλέποντας όλους τους τίτλους της παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των Vanity Fair, Wired, GQ, Architectural Digest, Bon Appétit και Condé Nast Traveler.
Η αποχώρηση της Άννα Γουίντουρ, καθώς και ο νέος ρόλος στην κορυφή της αμερικανικής έκδοσης της Vogue, αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης παγκόσμιας ανασυγκρότησης της εταιρείας.

Φωτογραφία: Η αρχισυντάκτρια της Vogue Άννα Γουίντουρ φτάνει στο Metropolitan Museum of Art Costume Institute Gala (Met Gala) για να γιορτάσει τα εγκαίνια της έκθεσης “Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination” στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, ΗΠΑ, 7 Μαΐου 2018. REUTERS/Brendan McDermid/File Photo (
«Ήταν τόσο διαφορετικό»
Η Άννα Γουίντουρ ηγείται της αμερικανικής έκδοσης της Vogue από το 1988, αντικαθιστώντας την πρώην αρχισυντάκτρια Γκρέις Μιραμπέλα. Το πρώτο εξώφυλλο της επί σειρά ετών εκδότριας -το τεύχος Νοεμβρίου 1988- παρουσίαζε το μοντέλο Michaela Bercu με σακάκι Christian Lacroix διακοσμημένο με σταυρό από χάντρες, συνδυασμένο με stonewashed τζιν Guess.
«Ήταν τόσο διαφορετικό από τα προσεγμένα και κομψά κοντινά πλάνα που ήταν χαρακτηριστικά για τα εξώφυλλα της Vogue τότε, με άφθονο μακιγιάζ και μεγάλα κοσμήματα. Αυτό εδώ κατέρριψε όλους τους κανόνες. Στη συνέχεια, όπως συμβαίνει πάντα, οι άνθρωποι έκαναν διάφορες εικασίες: Η Michaela ήταν έγκυος, ήταν μια θρησκευτική δήλωση. Αλλά κανένα από τα παραπάνω δεν ήταν αληθές. Είχα απλώς κοιτάξει αυτή την εικόνα και είχα αισθανθεί τον αέρα της αλλαγής. Και δεν μπορείς να ζητήσεις περισσότερα από μια εικόνα εξωφύλλου από αυτό», ανέφερε η Γουίντουρ σε μια ανάρτηση του 2012 στον ιστότοπο της Vogue.
Όπως αναφέρει το Variety, ένας νέος αρχισυντάκτης στην αμερικανική Vogue αναμένεται να δώσει στη Γουίντουρ τη δυνατότητα να αφιερώνει περισσότερο χρόνο στην παγκόσμια παραγωγή του περιοδικού, εκτός από την ηγεσία όλων των τίτλων της Condé Nast, εκτός από το The New Yorker.
*Με πληροφορίες από: CNN | Variety
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 10 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Πυρά της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – «Για μια ακόμα μια φορά αποκλίνουμε από την Ευρώπη»
- Το Μεξικό θα υποβάλει μηνυτήριες αναφορές στις ΗΠΑ για θανάτους πολιτών του που σκοτώθηκαν από την ICE
- Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τη Γαλλία: Ο Μπόνο απέκρουσε πέναλτι του Εμπαπέ (vid)
- Χάαλαντ: «Αν δείτε τι συμβαίνει στη Νορβηγία, θα καταλάβετε ότι δεν είναι η συνηθισμένη εικόνα της χώρας»
- Η πληρωμένη απάντηση του Αλ. Τσίπρα στον Άδωνι και τα… λουλούδια
- «Ο παππούς μου, ο Τσαρλς Μάνσον» – Διαγενεακό τραύμα και η οδύσσεια ενός καταραμένου DNA
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



















![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442