Σε λειτουργία τα ναυαγοσωστικά σημεία στις παραλίες του Δήμου Ωρωπού
Ο Δήμος Ωρωπού καλεί τους πολίτες και επισκέπτες των παραλιών να ακολουθούν τις υποδείξεις των ναυαγοσωστών και να απευθύνονται σε αυτούς για ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια εντός ή πλησίον της θάλασσας.
Σε λειτουργία βρίσκονται από την Κυριακή 1η Ιουνίου τα επτά ναυαγοσωστικά σημεία στις εποπτευόμενες παραλίες του Δήμου Ωρωπού, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του δήμου. Η λειτουργία τους θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου, με ωράριο από τις 10:00 έως τις 18:00.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου, οι ναυαγοσωστικοί σταθμοί είναι εξοπλισμένοι σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Προεδρικού Διατάγματος 71/2020 και επανδρωμένοι με πιστοποιημένους ναυαγοσώστες. Αποστολή τους είναι η παροχή βοήθειας σε περιστατικά που ενδέχεται να σημειωθούν εντός της θαλάσσιας ζώνης εποπτείας.
Σε ποιες παραλίες υπάρχουν ναυαγοσώστες
Οι πύργοι έχουν τοποθετηθεί στις εξής τοποθεσίες:
Αγκώνας Καλάμου (2 σημεία),
Άγιοι Απόστολοι,
Βλαστός,
Παραλία Μαρκοπούλου (2 σημεία),
Πηγαδάκια Χαλκουτσίου.
Ο Δήμος Ωρωπού καλεί τους πολίτες και επισκέπτες των παραλιών να ακολουθούν τις υποδείξεις των ναυαγοσωστών και να απευθύνονται σε αυτούς για ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια εντός ή πλησίον της θάλασσας.
Υπενθυμίζεται ότι:
Η κίτρινη σημαία υποδεικνύει αυξημένη προσοχή και συνιστά περιορισμό απομάκρυνσης από την ακτή.
Η κόκκινη σημαία σηματοδοτεί απαγόρευση κολύμβησης.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.